Yenisehir Belediyesi Personeline Yangin Egitimi Verildi

İçel’in merkez ilçe Yenisehir Belediyesi personeline olasi bir yangina nasil müdahale edilecegine yönelik teorik ve pratik yangin tatbikati egitimi verildi.

Yenisehir Belediyesi Personeline Yangin Egitimi Verildi
İçel Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi Egitim Sube Amiri Levent Derya tarafindan verilen egitimlerde, yangina nasil müdahale edilecegi, yangin tüplerinin nasil kullanilacagi ve yangina sebep olacak durumlar anlatildi. Yanginin ne zaman ve nerede çikacaginin belli olmadigini dile getiren Derya, “Yangin evimizde de olabilir, çalistigimiz isyerinde de olabilir. Yangin bir dogal felaket degildir, insan kaynakli çikan bir olaydir. Yangina müdahalede öncelikle 112 acil çagri merkezinden itfaiyeyi aramamiz gerekiyor, ardindan can güvenligimizi almamiz gerekiyor. Eger elimizde yangin söndürme tüpü varsa yangina müdahale edecegiz yoksa herkesi uyararak panik yapmadan disariya çikmaliyiz” dedi.

Yangin söndürme tüplerinin çesitleri ve bakimi hakkinda da bilgi veren Derya, yangin tüpüyle müdahalenin ardindan su ile sogutulmasi gerektigini, sogutulmamasi halinde yanginin tekrardan alevlenebilecegini söyledi.

Telas ve dikkatsizligin yangin aninda daha büyük felaketlere yol açacagini aktaran Derya, yangin mevzuatinin okullarda yer almasinin ve ögrencilere egitimler verilmesi gerektigini aktardi.

Verilen bilgilerin ardindan Yenisehir Belediyesi personeline uygulamali olarak yangin söndürme egitimi de verildi.

Kaynak: İHA