Türkiye Diyanet Vakfi, Tüm Illerde Kurban Bagis Standi Açacak

Vakfin Mütevelli Heyeti 2. Baskani Ihsan Açik: 'Her asamasini büyük bir hassasiyetle takip ettigimiz ve Islami usullere uygun olarak kestigimiz kurban bagislari konusunda her türlü ayrintiyi düsünerek vatandaslarimizin kolayca bagis yapabilecegi ortamlari hazirliyoruz' 'Vatandaslarimiz, bu stantlarda görevlilerimizle iletisime geçerek kurban çalismalarimiz hakkinda merak ettikleri hususlari ögrenebilecek'

FIRAT TASDEMIR - Türkiye Diyanet Vakfi (TDV), Kurban Bayrami öncesi vatandaslarin kurban bagislarini rahatlikla yapabilmeleri için tüm illerde stant kuracak.

Vakfin Türkiye genelindeki 1003 subesinin çalisanlari, kentlerin önemli merkezlerine stant açarak vekalet yoluyla kurban bagisi alacak ve vatandaslari kurban çalismalari hakkinda bilgilendirecek.

TDV Mütevelli Heyeti 2. Baskani Ihsan Açik, AA muhabirine, Diyanet Isleri Baskanligiyla birlikte "Kurbanini Paylas Kardesinle Yakinlas" temasiyla vekalet yoluyla kurban kesim çalismalarini yurt içi ve yurt disinda sürdüreceklerini söyledi.

Hayirseverlerin birçok kanaldan TDV'ye kurban bagisinda bulunabilecegini belirten Açik, söyle devam etti:

"Yarim asra yakin süredir gerçeklestirdigi faaliyetlerle milletimizin iyilik temsilcisi olan vakfimiz bu Kurban Bayrami'nda da ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yani sira bayram sevincini mazlum ve magdur cografyalara tasiyacak. Hz. Ibrahim'in sadakati, Hz. Ismail'in teslimiyetinin tezahürü olan ve yeryüzündeki bütün kardeslerimizi birbirine yakinlastiran kurban ibadeti sayesinde adini bile duymadigimiz ülkelerde hiç görmedigimiz ve tanimadigimiz kardeslerimize hayirsever halkimizin yardim elini uzatiyoruz. Her asamasini büyük bir hassasiyetle takip ettigimiz ve Islami usullere uygun olarak kestigimiz kurban bagislari konusunda her türlü ayrintiyi düsünerek vatandaslarimizin kolayca bagis yapabilecegi ortamlari hazirliyoruz."

- "Önümüzdeki günlerde 81 il ve 922 ilçede stant kurulumlari tamamlanmis olacak"

Açik, vatandaslarin il ve ilçelerdeki merkezi noktalarda kolaylikla ulasabilecegi bagis stantlari kurduklarini bildirerek, "Vatandaslarimiz, bu stantlarda görevlilerimizle iletisime geçerek kurban çalismalarimiz hakkinda merak ettikleri hususlari ögrenebilecek. Vatandaslarimiz, önceki yillarda kurdugumuz bagis stantlarina çok büyük ilgi göstermisti. Bu yil da o ilgiyi bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde 81 il ve 922 ilçede stant kurulumlari tamamlanmis olacak." ifadelerini kullandi.

- "Milletimizin emanetlerini yurt içi ve yurt disinda ihtiyaç sahiplerine ulastiracagiz"

Vakfin 46 yillik tecrübesiyle diger alanlarda oldugu gibi vekalet yoluyla kurban kesimi noktasinda da örnek teskil ettigini söyleyen Açik, "Milletimizin emanetlerini yurt içi ve yurt disinda ihtiyaç sahiplerine ulastiracagiz insallah." dedi.

Açik, bu yil kurban kesim bedellerinin yurt içi 1125 lira, yurt disi 925 lira olarak belirlendigini hatirlatarak, "Vatandaslarimiz, bagis stantlarimizin yani sira 'www.tdv.org' ve 'bagis.tdv.org' adreslerinden çevrim içi bagis yapabilir. Ayrica, mobil bagis uygulamamizdan kurban vekaletlerini verebilir. Hayirseverler, il ve ilçe müftülükleri, TDV subeleri, din görevlileri, PTT subeleri ve bankalar araciligiyla da vakfin kurban programina katkida bulunabilirler." bilgisini paylasti.
Kaynak: AA