Sorgun Belediye Baskani Ekinci, YHT'nin Ilçenin Kalkinmasina Katki Sunacagini Belirtti

Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci, yakin zamanda hizmete açilmasi beklenen Ankara-Sivas Hizli Tren hattinin ilçelerinin gelismesine büyük katki sunacagini söyledi.

Ekinci, AA muhabirine, Yozgat'in basta Sorgun olmak üzere birçok ilçesinde zengin termal su kaynaklarinin bulundugunu belirterek, "Ilçemizde 800 dönüm alan üzerinde yatarima dönük bazi projelerimiz var. Sorgun Belediyesine ait ruhsat sahasi üzerinde sicak su arayisimiz devam ediyor. Su an arastirma yapiliyor, birkaç farkli noktada tespit yapildi ve önümüzdeki günlerde sondaj çalismasi yapilacak." dedi.

Özellikle termal otel konusunda yatirimcilari Sorgun'a davet eden Ekinci, "Biz her firsatta yatirimciyi ilçemize davet ediyoruz. Sorgun'da otel konusunda yatirim yapmak isteyenlere belediye olarak her konuda yardimci oluruz. Hizli trenin ilçemize ulasim açisinda çok büyük katkisi olacak. Yatirima yönelik is insanlariyla yaptigimiz toplantilarda yatimcilarin ilk sorusu ulasim oluyor. Havalimani, hizli tren soruluyor. Ulasim oldugunda yatirimcinin ilçemize gelis gidisi daha rahat olacak. Ankara'ya olan mesafenin çok kisalmasi nedeniyle Ankara'daki hemsehrilerimizin Sorgun'a gelip gidecegini hatta Sorgun'a yerlesecegini düsünüyorum. Amacimiz Sorgun'u termal turizmin merkezi yapmaktir." diye konustu.

Özellikle, ilçede içme suyu sebekesinin çok eski oldugunu ve büyük çogunlugunun asbestli borularla saglandigini kaydeden Ekinci, "Halkimizin sagligini düsündügümüz için ilk etapta ana borular olmak üzere degistirme çalismasi baslattik ve bugüne kadar yaklasik 40 kilometre asbestli boruyu degistirdik. Bu yil da yaklasik 9 milyon liralik bir ihale yaptik. Hedefimiz bütün asbestli borulari degistirmektir." ifadelerini kullandi.

Ekinci, hem ilçeye görsellik hem de egitime katki sunmak için gezegenlerin maketini ve bir caddeye de satranç tahtasi yerlestirdiklerini anlatarak, ögrencilerin gezegenleri görerek ögrendigini, caddede satranç oynayarak zamanlarini degerlendirdiklerini ifade etti.

Kaynak: AA