Sehit Babasi Tasdemir, Ogluna Hasretini Siirleriyle Anlatiyor

Sehit özel harekat polisi Ahmet Alp Tasdemir'in babasi Ibrahim Tasdemir: 'Sehadet öyle bir sey ki evladiniz hiç aklinizdan çikmiyor. Her an her sey gözünüzün önünden geçiyor ve tekrar tekrar her seyi yasiyorsunuz. Duygularimi en iyi, oglum için satirlara döktügüm siirim anlatiyor' 'Oglumuz bizim için bir okul oldu. Öyle bir maneviyat, sorumluluk yükledi ki öyle güzel yön verdi ki en küçük oglum abisi gibi özel harekatçi olmak istiyor'

MUSTAFA GÜNGÖR - Diyarbakir'da bölücü terör örgütüne yönelik 2017'de düzenlenen operasyonda sehit olan özel harekat polisi Ahmet Alp Tasdemir'in babasi Ibrahim Tasdemir, bu Babalar Gününü de ogluna duydugu hasret ve sehit babasi olmanin verdigi gururla geçiriyor.

Izmir'in Selçuk ilçesindeki tarihi Isa Bey Cami imami olan Tasdemir (58), 3 Kasim 2017'de aldigi sehadet haberinin ardindan cenaze namazini kildirarak topraga verdigi ogluna hasretini 5 yasindaki torununa sarilarak gideriyor.

Kabrini ziyaretinde sehidiyle dertlesen baba Tasdemir, duygularini siirleriyle dile getirmeye çalisiyor.

"Sehit Ahmet Alp'in Destani" adini verdigi siiri bestelenen baba Tasdemir, AA muhabirine, Allah'in takdirine boyun egdigini ve teslimiyetinin tam oldugunu söyledi.

Evlatla imtihanin zorlugunu anlatan Tasdemir, "Takdiri ilahidir ki Rabb'imiz 'Sizi mallardan, canlardan eksiltmekle imtihan edecegiz' buyuruyor. Bu da bizim imtihanimizdi. Hamdolsun evladimizi vatan, milletimiz, kutsal degerlerimiz ugruna sehadet ile Rabb'imizin katina gönderdik." dedi.

Tasdemir, oglunun sehit olmasindan üzüntü degil tam tersine kivanç duydugunu vurgulayarak, sözlerini söyle sürdürdü:

"Sehidimiz ayni zamanda benim ve aile fertlerim için bir okul oldu. Bize onun sehit olmasi çok sey ögretti. Mesela bir baba düsünün, her 15 günde bir 100 küsür kilometre gidiyor, oglunu ziyaret ediyor ve geri dönüyor. Oglunun, sehidinin kabrini ziyaret ediyor. Artik böyle bir hayatimiz var. Düsünün benim bugün yetim bir torunum var. Sehadet öyle bir sey ki evladiniz hiç aklinizdan çikmiyor. Her an her sey gözünüzün önünden geçiyor ve tekrar tekrar her seyi yasiyorsunuz. Öyle ki hani derler ya dert inletir, ask söyletir. Evladimizin sehit olmasi mukaddes davamiz ugruna sehit olmasi bizim için en büyük mutluluk. Ama bunun yaninda da böyle kutlu bir mertebe bize söyletiyor. Bu konuda benim duygularimi en iyi oglum için satirlara döktügüm siirim anlatiyor: Ahmedim sehadetin seref bizlere, al bayraga bürünüp gittin makbere. Nemli gözlerde hasret, vuslat mahsere. Bize, sükür ve sabir düstü Ahmedim..."

Oglunun sehit olmadan önce aradiginda, namaz kildirdigi için telefonu açamadigini anlatan Tasdemir, sunlari kaydetti:

"Namazdan sonra baktim oglum aramis. Ben onu aradim bana 'Baba seni arayacagim' mesaji gönderdi. Son aramasi oldu zaten. Kim bilir bana ne diyecekti. Sabah da sehadet haberi geldi. Oglumuz bizim için bir okul oldu. Öyle bir maneviyat, sorumluluk yükledi ki öyle güzel yön verdi ki en küçük oglum abisi gibi özel harekatçi olmak istiyor. Halbuki biz onu hafiz olarak yetistirmistik. Yine sehidimin bir küçügü makine mühendisi su an milli savunma sanayinde çalismalarina devam ediyor."

Diyarbakir Merkez Kayapinar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde terör örgütü PKK/KCK'nin YPS biriminde faaliyet gösterdigi tespit edilen adreslere operasyon düzenlenmis, bir hücre evine güvenlik güçlerince giris yapildigi esnada el bombasi atilmasi sonucu 10 güvenlik görevlisi yaralanmis, agir yarali polis memuru Tasdemir, kaldirildigi hastanede sehit olmustu.

Kaynak: AA