Samsun Merkezli Operasyonda 3 Milyon 263 Bin Kaçak Makaron Ele Geçirildi

Samsun merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda 3 milyon 263 bin gümrük kaçagi makaron ele geçirildi, 31 süpheli gözaltina alindi.

Il Jandarma Komutanligi ve Ladik Cumhuriyet Bassavciliginin talimatlari ile kolluk kuvvetleri Samsun'un Atakum, Ilkadim, Terme, Bafra, Havza, Vezirköprü ilçeleri, Amasya'nin Tasova, Suluova, Merzifon ilçeleri, Çorum ve Tokat il merkezleri ile Zile ilçesinde kaçak tütün mamullerinin ulasilabilirliginin engellenmesine yönelik çalisma yürüttü.

Il Jandarma Komutanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Subesi ekiplerince, istihbarat çalismalarinin ardindan 33 süpheliye yönelik çok sayida ev, is yeri ve araçlarda yapilan aramada 3 milyon 200 bin bos makaron, 63 bin dolu makaron, 254 kilogram kiyilmis tütün, 30 kilogram kiyilmis pipo tütünü, 26 kesilmis tütün bandrolü, 350 tütün sarma kagidi ve 2 bin kilitli poset ele geçirildi.

Operasyonlarda suçta kullanilan 3 kamyonet tipi araca el konulurken, 31 süpheli gözaltina alindi.

Süphelilerden, 22'si jandarmadaki islemlerinin ardindan serbest birakildi, adliyeye sevk edilen 9 süpheliden 8'i çikarildiklari hakimlikçe adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Iki süphelinin yakalanmasina yönelik çalismalar devam ediyor.

Kaynak: AA