Elazig'da 67 Yasindaki Zeki Gür, 33 Yil Önce Kazandigi Üniversiteden Mezun Oldu

Zeki Gür: 'Yüksek lisansimi da yapacagim, profesörlüge kadar yükselecegim'.

Elazig'da 1988'de girdigi üniversite sinavinda Firat Üniversitesi (FÜ) Fen Fakültesi Fizik Bölümünü kazanan 67 yasindaki Zeki Gür, okulundan 33 yil sonra mezun olmanin mutlulugunu yasadi.

Gür, çobanlik yaparken 1988'de girdigi üniversite sinavinda Firat Üniversitesi (FÜ) Fen Fakültesi Fizik Bölümünü kazandi.

Kaydini yaptiran Gür, maddi imkansizlar nedeniyle 2'nci sinifta okuluna ara vermek zorunda kaldi.

Çobanlik yapmaya devam eden ve zaman içinde evlenerek 4 çocuk sahibi olan Gür, ögrenci affindan faydalanarak 2016'da okul siralarina geri döndü.

Okuma azmiyle ögretmenlerinin dikkatini çeken Gür, 2020-2021 yili egitim döneminde tüm derslerden basariyla geçerek diploma almaya hak kazandi.

Gür, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle çevrim içi düzenlenen törenle kepini takip cüppesini giyerek mezuniyet sevincini yasadi.

Merkeze bagli Sariliköyü'nde ailesi ile birlikte bag ve bahçe isleriyle ilgilenen Gür, AA muhabirine, yillar önce kazandigi bölümden mezun olmayi basardigini söyledi.

Yasi ilerledigi için son 3 yildir çobanlik yapmadigini dile getiren Gür, üniversite egitimi sürecinde esinin kendisine çok büyük destek verdigini kaydetti.

Okumanin yasinin olmadigini aktaran Gür, "Bundan sonraki hedefim, alanimda yükselebildigim kadar yükselmek, bilime katki sunmak, bilimle ugrasmak. Yüksek lisansimi da yapacagim, profesörlüge kadar yükselecegim." dedi.

Çevrim içi mezuniyet töreninde konusan FÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Soner Özgen de mezun olan tüm ögrencilere bundan sonraki hayatlarinda basarilar diledi.???????
Kaynak: AA