Baskan Arslan Açiklamasi 'Alnimiz Açik, Basimiz Dik'

Balikesir’in Edremit Belediyede Baskani Selman Hasan Arslan, “Edremit için adaletli, seffaf ve dürüst bir sekilde çalismaya devam ediyoruz. Yaptigimiz her iste alnimiz açik basimiz dik” dedi.

Baskan Arslan Açiklamasi 'Alnimiz Açik, Basimiz Dik'
Baskan Arslan, açiklamasinda söyle dedi; “Kamu yarari saglamak adina rekabet ortamini olusturan belediyemiz, “2021 Yili Kent Temizligi Hizmet Isi Kapsaminda Kullanilmak Üzere Is Makinesi ve Araç Kiralama Isi”ni 6 aylik süreyle seffaf bir sekilde ihale etmistir. Bayindirlik birim fiyatlarindan yararlanilarak olusturulan ihalenin yaklasik maliyeti 11 milyon 981 bin 202 TL iken, ihaleye katilimcilarin vermis oldugu en düsük teklif 5 milyon 365 bin 255 TL olarak gerçeklesmistir”

Yine haberde bahsi geçen ve ihaleyi kazanan firmanin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ve çok degerli genel merkez yöneticilerimizin de adi kullanilarak atilmaya çalisilan iftira son derece ahlaksizca ve yalanlarla doludur. Ihaleyi kazanan firma ülkemizdeki birçok belediyenin çesitli siyasi partilerden ihalelerine girmis ve kazanmistir. Hal böyleyken, ihalenin CHP Genel Merkezi tarafindan yönlendirildigi iftirasinin hiçbir somut temeli bulunmamaktadir.

4734 sayili Kamu Ihale Kanunu’nun 19. Maddesinde belirtilen “Açik Ihale Usulü” ile gerçeklestirilen ihaleye Türkiye’deki tüm firmalar katilabilme özgürlügüne sahiptirler” dedi.

Baskan Arslan “Söz konusu yayinlanan haberde, araçlarin model ve özellikleriyle ilgili çesitli algi oyunlari oynanmaktadir. Edremit halkina hizmet etmek mecburiyetinde oldugumuz temizlik isleri ihalesinde daha kaliteli ve sorunsuz hizmet verebilmek adina birtakim araç ya da donanim özelligi istenmesi de son derece tabiidir. Bu ve benzeri talepler, diger tüm belediyelerin ihaleleri incelendiginde rahatlikla görebilecektir” dedi.

Edremit için adaletli, seffaf ve dürüst hizmet üretmeye devam edeceklerini ifade eden Baskan Selman Hasan Arslan, “Sonuç olarak; Edremit halkina fedakârca hizmet etmek için türlü zorluklarla mücadele ederken, Belediyemizi bu ve benzeri yalan ve iftiralarla zan altinda birakmaya çalisanlara islerinde kolayliklar diliyoruz. Bu ve benzeri yalan ve iftiralar, Edremit halkina hizmet etme gayesinde olan bizleri daha da heyecanlandirmakta, çalisma arzumuzu daha da güçlendirmektedir. Baskandan baslamak üzere, Meclis Üyelerimiz ve belediyemizdeki tüm yöneticilerimizin alni ak, basi diktir. Edremit için adaletli, seffaf ve dürüst bir sekilde çalismaya ve üretmeye devam edecegimizin bilinmesini isteriz”
Kaynak: İHA