Yasli Kadini Öldüresiye Döverek Ziynet Esyalarini Alan Zanli Tutuklandi

Yasli kadini öldüresiye döverek ziynet esyalarini alan zanli tutuklandi. Olayla ilgili konusan Refika Safak ise, “Beni öldüm diye birakti” dedi.

Yasli Kadini Öldüresiye Döverek Ziynet Esyalarini Alan Zanli Tutuklandi
Dün ögle saatlerinde Erzincan Yunus Emre Mahallesi’nde ikamet eden 78 yasindaki Refika Safak’i oturdugu evin sabit telefonundan arayan ve kendilerini jandarma personeli olarak tanitan süpheli sahislarla, Refika Safak’a kimliginin bir hirsizlik olayina karistigini, hirsizlik sebekesinin elinde oldugunu, sebekeye yönelik operasyon düzenlenecegini, ikametine jandarma görevlilerinin gelip arama yapacagini söyledi.

Refika Safak’in evine gönderdikleri E.U (20) isimli sahis para ve ziynet esyalari vermemek için direndigi sirada eve zorla girip yasli kadini darp etti. 2 bin 300 Euro ve 74 bin lira degerindeki 5 adet 150 gram bilezigi alarak evden kaçti. Erzincan Asayis Sube Müdürlügü ekiplerince yapilan titiz çalismalar sonucu süpheli E.U’nun Tunceli’ye ticari taksi ile kaçtigi tespit edildi. Tunceli Il Emniyet Müdürlügü ekiplerince Tunceli merkezde yakalanarak Erzincan’a intikal ettirildi. Yasli kadindan zorla alinan 2 bin 300 Euro ve 5 bilezik sahsin üzerinde ele geçirilirken, Saglik kontrolü sonrasi adliyeye çikarilan E.U, savcilik sorgusunun ardindan sevk edildigi mahkemece tutuklandi.

Darp edilen Refika Safak açiklamasinda, Dolandirici sahislar önce telefonla arayarak, “Teyze senin nüfus kâgidinin üzerine hirsizlik olayi olmus. Gelip senin evini arayacaklar. Evinde bir hirsizlik olayi var mi? Bir emanet var mi? Jandarma evini aramaya gelecek. Evinde neyin var neyin yoksa haber ver ki polis jandarma eve gelince seni suçlu tutmasin. Seni suçlu tutarlarsa, inkâr edersen eger senin elini ayagini baglarlar, kameraya çekip seni hapse koyarlar" diye konusarak yasli kadini korkuttu.

Refika Safak telefon konusmasindan sonra, esinin Cuma namazina gittigi esnada birden eve gelerek içeri girdi. Yasli kadinin, gelen sahsin hirsiz oldugunu anlamasi üzerine verdigi altinlari geri istedi. Bu esnada yasli kadinin bogazina sarilarak darp eden E.U, Refika Safak’i öldüresiye darp etti

Refika Safak açiklamasinda "Beni çok hirpaladi. Bogazima sarildi. Evin her yeri kan oldu. Herhalde öldüm diye birakti” dedi.

Kaynak: İHA