Sivas'ta Is Makinelerinin Bakim Ve Onarimini Meslek Lisesi Ögrencileri Yapacak

Sivas'ta, Il Özel Idaresine ait araçlarin bakim ve onarimi meslek lisesi ögrencilerince gerçeklestirilecek.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Vali Salih Ayhan, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Il Özel Idaresi arasinda düzenlenen protokol imza töreninde, nitelikli isgücü ihtiyacinin karsilanmasinda mesleki ve teknik egitimin önemli oldugunu vurguladi.

Ayhan, "2023 egitim vizyonumuzda da belirtildigi gibi is dünyasinin ihtiyaç duydugu meslek ve alanlarda nitelikli isgücünün yetistirilmesini saglamak, mesleki egitimin kalitesini artirmak ve egitim-istihdam-üretim baglantisini saglikli bir zeminde yürütmeyi arzuluyoruz." ifadesini kullandi.

Protokol kapsaminda Il Özel Idaresi araçlarinin periyodik bakim ve onarim hizmetlerinin Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde faaliyet gösteren Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümünde yapilacagini belirten Ayhan, bu sayede meslek lisesi ögrencilerinin teorik egitiminin yaninda pratik egitimlerinin de gelismesinin hedeflendigini aktardi.

Bu arada Milli Egitim Müdürlügü ile Buruciye AS arasinda ise Ahmet Kutsi Tecer Özel Egitim Meslek Okulu'ndan mezun olan özel ögrencilerin istihdamina yönelikte protokol de imzalandi.

Vali Ayhan, özel egitim gerektiren bireylere is ve meslek kazandirmanin önemli oldugunu belirtti.

Özel egitim gerektiren bireyleri is ve meslek sahibi yaparak toplumla bütünlestirmeyi hedeflediklerini aktaran Ayhan, "Is ve meslek sahibi olmak sadece para kazanmak degil, ayni zamanda bireye toplum içerisinde üreten, topluma yararli oldugu hissini uyandiran ve yasamdan keyif almalarini saglayan gereksinimdir." açiklamasinda bulundu.

Protokol imza törenlerine Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Kadir Algin, Il Milli Egitim Müdürü Ebubekir Siddik Savasçi, Buruciye AS Genel Müdürü Mustafa Altun, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Kaynak: AA