Sehit Ve Gazi Isimleri Kullanilarak Açilan Derneklere Tepki

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit, Dul ve Yetimleri Genel Baskani Mustafa Isik, sehit ve gazilerinin isimlerinin kullanilarak açilan derneklerin mantar gibi türedigini kaydederek, “Malum hepimizin kanayan yarasi olan sehit ve gazilerimizin isimlerini kullanarak kendilerine menfaat saglayan ve bu çikarlari ugrunda bizlerin adinin kullanan insanlarin önüne kanunla geçildi” dedi.

Sehit Ve Gazi Isimleri Kullanilarak Açilan Derneklere Tepki
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit, Dul ve Yetimleri Dernegi Afyonkarahisar Subesi’nin 6. Olagan Genel Kurulu gerçeklestirildi.

Genel kurul, 308 üyesi olan dernegin yaklasik 250’sinin katilimi ile yapildi. Genel kurulda konusan Baskan Isik, sehit aileleri ve gaziler adina kazandiklari haklardan bahsetti. Özellikle kendileri için önemli sorun olusturan sehit anne ve babalarinin maaslari konusundaki problemlere deginen Baskan Isik, “Tek ve en önemli kirmizi çizgimiz sehit anne ve babalarinin maaslari konusu olmustur. Insallah önümüzdeki dönemde bu konu ile ilgili gerekli sözleri de aldik, bu konu hakkinda çalismalar da sonlandirilacak. Sehit anne ve babalarinin maddi durumlari ile ilgili gerekli düzeltmeler yapilacaktir” dedi.



“Gazilerimizin emeklilik haklari iade edildi”

Konusmasinda daha sonra gaziler için saglanan emeklilik kazanimina deginen Baskan Isik sunlari söyledi:

“2014 yilinda çalisan gazilerimiz için maalesef üzücü olarak çikarilan çalistigi kurumlarda emeklilik haklarinin elinden alinmasi ile birlikte geçtigimiz yil Aile Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ile çalisma yaptik. 5 ve 6. derecede gazilerimiz için de bir milat sayilan 5000 gün ve 20 yil emeklilik sorununun, Türkiye genelindeki gazilerimizin yüzde 98’inin sorununu çözecek sekilde hallettik. Bu çikan kanunla birlikte 2014 yilinda ellerinden alinan emeklilik haklari ve hiç olmayan 5-6. derecedekilerin emeklilik haklari kendilerine teslim edildi.”

“Kanuna sehit ve gazi isimlerini de eklettik”

Açiklamalarinda sehit ve gazi isimlerinin kullanilarak açilan ve kötü niyetli kisilerin kendileri üzerinden çikar saglamalarinin önüne geçtiklerini de dile getiren Baskan Isik, “Malum hepimizin kanayan yarasi olan sehit ve gazilerimizin isimlerini kullanarak kendilerine menfaat saglayan ve bu çikarlari ugrunda bizlerin adinin kullanan insanlarin mantar gibi Türkiye genelinde açmis olduklari dernekler. Bu derneklerin önünü kesmek adina dernekler kanunun ilgili maddesi uyarinca Türk, Türkiye, Atatürk, millet gibi isimleri kullanarak dernek açmak Içisleri Bakanligi’nin iznine tabiydi. Bu kanuna sehit ve gazi kelimelerini de eklettirerek artik bundan sonra sehit ve gazi ismini kullanarak dernek açmanin yasak oldugu, sadece Içisleri Bakanligi’nin iznine tabi olmasi ile birlikte bu konunun da çözüme kavusturuldugunu belirtmek isterim” diye konustu.

Konusmalarin ardindan genel kurulda oylamaya geçildi. Mevcut Baskan Emre Öztürk ve Ismail Kumartasli’nin yaristigi oylamanin aksam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA