Özhaseki, AK Parti Yerel Yönetimler Baskanligi Istisare Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Ne yazik ki bizim disimizda Cumhuriyet Halk Partisi ise böyle bir siyaset izlemekten çok uzak bir vaziyette belediyecilige devam ediyorlar. Dikkat edin büyüksehirlerine ayni imkanlarda yaristigimiz halde daha tas üstüne tas koymadilar. Hiçbir hizmet üretmediler. Bu konuda becerileri de yok ama Allah için takdir ediyorum, algi operasyonu çekmekte üstlerine yok. Bu konuda da alkisi hak ediyorlar' 'Peki 2 yil içerisinde Istanbul Büyüksehir Belediyesi, ne kadarlik bir borçlanma istemis? 19,5 milyar lira. Neredeyse bizim 25 sene boyunca yaptigimiz borçlanma kadar borçlanma istemisler ve bunlarin da büyük bir kismini kullandilar. Kullanmaya da devam ediyorlar. Ankara'da 3 küsur milyar lira. Ayni borçlanmayi istediler' (Istanbul Büyüksehir Belediyesi) 11 bin 706 kisiyi atinca belki, 'Çok kalabalik bir personel var, yetismiyor maaslar ne yapalim, doldurmuslar buraya adamlari, o yüzden biz de attik.' diyebilirler. Akliniza da bu gelebilir. Fakat 2 sene içerisinde Istanbul Belediyesinde ise baslatilan insan sayisi 18 bin kisi. Ankara'da da 4 bin 500 kisi. Yani klasik Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciligi aynen devam ediyor'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, CHP'li büyüksehir belediyelerine ilisin, "Hiçbir hizmet üretmediler. Bu konuda becerileri de yok ama Allah için takdir ediyorum, algi operasyonu çekmekte üstlerine yok. Bu konuda da alkisi hak ediyorlar." dedi.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç’in ev sahipliginde, Erciyes Kayak Merkezi'nde bulunan Kardanadam Tesisleri'nde düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler Baskanligi Istisare Toplantisi'nda konusan Özhaseki, Türk siyaset tarihinin belli dönüm noktalari oldugunu, belediyecilik ve yerel yönetimler tarihinde de 1994'ün asla unutulmayacak bir yil oldugunu söyledi.

Bu tarihte Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Istanbul'da, kendilerinin de Anadolu'nun degisik kentlerinde hizmet belediyeciligi yapacaklarini belirterek is basina geldiklerini animsatan Özhaseki, bu sözlerine sadik kaldiklarini ve bugüne kadar da ayni sekilde hizmet belediyeciligine devam ettiklerini belirtti. Yerel seçimlerde Ankara, Istanbul, İçel ve Adana gibi bazi büyüksehirlerde rakipleri olan bir partinin o belediye baskanliklarini kazaninca havaya girdiklerini ifade eden Özhaseki, "Bir özgüven patlamasi yasiyorlar ama yavas yavas biz de onlarin foyalarini açiga çikarmaya basliyoruz. 2 sene sabrettik, agzimizi açmadik. Simdi söylemeye baslayacagiz. Zerre miktar hizmet ettikleri yok. Tas üstüne tas koyduklari yok. Algi operasyonu çekerek devam ediyorlar. Biz yine kendi isimize bakiyoruz. Bütün bu asamalari belediyecilikte yine AK Parti'li belediyeler olarak kendi kendimizle yarisarak yapiyoruz." diye konustu.

Hem genelde hem yerelde hizmet siyaseti izlediklerini aktaran Özhaseki, sunlari söyledi:

"Ne yazik ki bizim disimizda Cumhuriyet Halk Partisi ise böyle bir siyaset izlemekten çok uzak bir vaziyette belediyecilige devam ediyorlar. Dikkat edin büyüksehirlerine ayni imkanlarda yaristigimiz halde daha tas üstüne tas koymadilar. Hiçbir hizmet üretmediler. Bu konuda becerileri de yok. Ama Allah için takdir ediyorum, algi operasyonu çekmekte üstlerine yok. Bu konuda da alkisi hak ediyorlar. Ajanslarla çalisiyorlar. Olmayan seyi olmus gibi, var olmayan bir seyi varmis gibi, yapilmayan bir seyi yapiyorlarmis gibi, çalismadiklari halde acayip çalisiyormus gibi bir hava ile devam ediyorlar. Bir de Cumhuriyet Halk Partisinin zaten genel siyaseti bu. Bolca bir yalan üzerine oturmus bir politikayi izlemeye devam ediyorlar."

- "Istanbul Büyüksehir Belediyesi 2 yilda 19,5 milyar lira borçlanma istedi"

Bütün bu söylediklerinin altini doldurmak için birkaç örnek verecegini belirten Özhaseki, sözlerini söyle sürdürdü:

"Istanbul ve Ankara'da, simdi Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde büyük bir karmasaya sahip olan cumhurbaskanligi adayligina da isimleri geçen arkadaslar var. Yani adamlari Ankara ve Istanbul kesmiyor, cumhurbaskanligina da aday. Peki bir sey yaptilar mi, bir maharetleri var mi? Yok. Ne yapiyorlar? Algi yapiyorlar. Istanbul'da geçen ay aldigim rakami söylüyorum, Istanbul Büyüksehir Meclisi'ne 2 bin 179 tane teklif götürmüs Istanbul Büyüksehir Belediyesi. Yüzde 98'ine arkadaslarimiz 'evet' demisler. Sadece yüzde 2'sine 'hayir' demisler. Hayir dedikleri de yanlis isler. Evrak hazirlamayi bilmiyorlar, getirmeyi bilmiyorlar. 2 bin 179 tekliften 60'ina 'hayir' demisler. Ankara'da da belediye baskanligindan gelen ne kadar istek varsa yüzde 97'sine bizimkiler 'Evet buyurun yapin.' demisler. Ama baskanlari hala çikiyor, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez'i hala diyor ki 'Mecliste AK Partililer önümüzü kesiyorlar.' El insaf."

Istanbul'da 25 sene iktidarda olduklarini hatirlatan Özhaseki, toplam borçlanma miktarlarinin 23 milyar lira oldugunu dile getirdi. Özhaseki, "Peki 2 yil içerisinde Istanbul Büyüksehir Belediyesi, ne kadarlik bir borçlanma istemis? 19,5 milyar lira. Neredeyse bizim 25 sene boyunca yaptigimiz borçlanma kadar borçlanma istemisler ve bunlarin da büyük bir kismini kullandilar. Kullanmaya da devam ediyorlar. Ankara'da 3 küsur milyar lira. Ayni borçlanmayi istediler." dedi.

- "Istanbul Büyüksehir Belediyesi 11 bin 706 kisiyi isten çikardi"

Seçim öncesinde kimseyi isinden etmeyeceklerini ve ekmegi ile oynamayacaklarini belirtenlerin Istanbul'da 11 bin 706 kisiyi isinden ettiklerini vurgulayan Özhaseki, söyle devam etti:

"Ankara'da epeyce insan atildi, tam rakami alamadim. Ama bir sey daha aldim, 11 bin 706 kisiyi atinca belki, 'Çok kalabalik bir personel var, yetismiyor maaslar ne yapalim, doldurmuslar buraya adamlari, o yüzden biz de attik.' diyebilirler. Akliniza da bu gelebilir. Fakat 2 sene içerisinde Istanbul Belediyesi'nde ise baslatilan insan sayisi 18 bin kisi. Ankara'da da 4 bin 500 kisi. Yani klasik Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciligi aynen devam ediyor."

Özhaseki, hükümet olarak da yerelde de hizmet siyaseti izlemeye devam edeceklerini, asla yalan söylemeyeceklerini, kimseye iftira etmeyeceklerini, kimseyi kandirmayacaklarini ve algi pesinde de kosmayacaklarini kaydetti.

Toplantiya, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçi Nergis, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Hilmi Güler, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, AK Parti Il Baskani Saban Çopuroglu, yerel yönetimler baskan yardimcilari, ilçe belediye baskanlari ve bürokratlar katildi.
Kaynak: AA