Cumhurbaskani Erdogan, AK Parti Antalya Genisletilmis Il Danisma Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (4)

'Her alanda reformcu ve yenilikçi ruhumuzu hiç kaybetmeden çalisarak insasini tamamlayacagimiz büyük ve güçlü Türkiye, bizden sonraki nesillere birakacagimiz en kiymetli miras olacaktir' 'Akil, vicdan ve insaf sahibi herkes Türkiye'nin 19 yil önceki haliyle bugünkü hali arasindaki farki görüyor, biliyor, takdir ediyor' 'Gençlerle gelecegin Türkiye'sini nasil insa edecegimiz konusunda ortak zeminde bulusmanin gayreti içindeyiz. Bu aksam Türkiye'nin dört bir yanindan yüzlerce gençle canli baglantiyla bir araya gelecek, özgür bir ortamda sohbet edecegiz'

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, "Her alanda reformcu ve yenilikçi ruhumuzu hiç kaybetmeden çalisarak insasini tamamlayacagimiz büyük ve güçlü Türkiye, bizden sonraki nesillere birakacagimiz en kiymetli miras olacaktir." dedi.

Erdogan, Antalya Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen AK Parti Antalya Il Baskanligi Genisletilmis Il Danisma Toplantisi'na katilarak partililere hitap etti.

Türkiye'nin savunma sanayisinde geldigi konuma isaret eden Erdogan, yüzde 20 oraninda milli üretim yapilirken simdi bu oranin yüzde 70'lere çiktigini söyledi.

Erdogan, Türkiye'nin artik kendi silahli insansiz hava araçlarini ürettigine dikkati çekerek, "Simdi bunun bir üst segmentine çikiyoruz. Adi da Akinci. Dünyada 2, bilemediniz 3 ülkede olacak. Bütün bunlar artik bir seyi getiriyor. Türkiye savunma sanayisinde aracini, gerecini yaptigi gibi bunlarla ilgili bütün mühimmatini da hamdolsun yapar hale geldi." diye konustu.

Erdogan, harp sanayisinde savas uçaklarinin da yapilacagini belirterek söyle devam etti:

"Bütün bunlar halloldukça birileri yerinde duramiyor. Iste bu AK Parti'ye nasip oldu. Ülkedeki güven ve istikrar iklimini koruyarak 2023'teki seçimlerin ardindan gelecek 2028'e kadar olan dönemde bunu basarabilecegimize inaniyorum. Her alanda reformcu ve yenilikçi ruhumuzu hiç kaybetmeden çalisarak insasini tamamlayacagimiz büyük ve güçlü Türkiye, bizden sonraki nesillere birakacagimiz en kiymetli miras olacaktir."

AK Parti teskilatlarindaki herkesin bu büyük ve tarihi sorumlulugun bilinciyle her gününü en iyi sekilde degerlendirmesi gerektigini söyleyen Erdogan, sunlari ifade etti:

"Sizden onun için tekrar bu sözü almak istiyorum. Nedir o? Kapi kapi dolasarak gidilmedik, ulasilmadik ev birakmamaliyiz. Bos tartismalarla, nefsaniyete dayali iç çekismelerle, kisir hesaplarla kaybedecek tek bir animiz yoktur. Ricam su, hesabi olmayacagiz, hasbi olacagiz. Unutmayiniz, Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe AK Parti de büyür ve güçlenir. Türkiye sikintiya düstükçe ve zayifladikça AK Parti de zafiyete ugrar. Çünkü biz kaderi ülkesinin ve milletinin kaderiyle bütünlesmis bir partiyiz. Ülkesinin felaketi, milletinin hüsrani, devletinin yipranmasi pahasina kendine iktidar yolu açmak isteyenlerle aramizdaki fark iste budur."

- "Ne yaptiysak milletimizle yaptik, yapacagiz"

Erdogan, AK Parti'nin bugüne kadar ne yaptiysa milletle yaptigini, her ne yapilacaksa yine milletle birlikte yapacaklarini dile getirerek sunlari kaydetti:

"Akil, vicdan ve insaf sahibi herkes Türkiye'nin 19 yil önceki haliyle bugünkü hali arasindaki farki görüyor, biliyor, takdir ediyor. En büyük sikintimiz, yeni nesillerin bu mukayeseyi yapacak tecrübeden mahrum olmasidir. Z kusagi 20 yil önce ülkede neyin oldugunu biliyor mu? Yollarin, alt geçitlerin, hizli trenlerin, havalimanlarinin oldugunu biliyor mu? Su Antalya'nin havalimani, 19-20 yil önce bizim yaptigimiz, bunlari bilir mi? bilmez ve göreve geldigimizde 26 havalimani vardi, simdi 56 havalimani var. Dolayisiyla bu gençlik bunlari bilmez. Hizli trenleri bilmez, Istanbul-Izmir otobanini Bay Kemal bilmiyor, gençlik nasil bilsin? Oranin milletvekili oldugu halde bilmiyor. Bütün bunlar apaçik ortada. Yani 7-8 saatte gidilen yol simdi 3-3,5 saatte gidiliyor. Bütün bunlar hamdolsun AK Parti'nin ortaya koydugu eserlerdir. Ama onlarla da gelecegin Türkiye'sini nasil insa edecegimiz konusunda ortak zeminde bulusmanin gayreti içindeyiz."

Bu aksam Türkiye'nin dört bir yanindan yüzlerce gençle canli baglantiyla bir araya gelecegini belirten Erdogan, "Özgür bir ortamda sohbet edecegiz. Antalya teskilatimizla bugün burada gerçeklestirdigimiz toplantiyi da yeni dönemdeki hedeflerimizin ve çalisma azmimizin teyidi, tazelenmesi ve güçlenmesi vesilesi olarak görüyorum. Her bir kardesimin, arkadasimin buradaki ahitlesmemize uygun sekilde 2023'e kadar gece gündüz demeden gönüller kazanmak için gayret gösterecegine inaniyorum." dedi.

- Notlar

Toplanti sonunda AK Parti Antalya Il Baskani Ibrahim Ethem Tas, Erdogan'a özel hazirlanan bir Osmanli kiyafeti hediye etti.

Toplantiya, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de katildi.

Erdogan, Antalya milletvekilleri ve katilimcilarla fotograf çektirdi.

Salona "Tevazu, samimiyet, gayretle önce millet, önce memleket", "Antalya hazir, hedef 2023" pankartlari asildi.

(Bitti)
Kaynak: AA