Cumhurbaskani Erdogan, AK Parti Antalya Genisletilmis Il Danisma Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (2)

'AK Parti'nin Türkiye'nin sadece dünün ve bugünün degil ayni zamanda yarininin partisi oldugu gerçegini milletimize ne kadar iyi gösterebilirsek seçimlerde alacagimiz destek o derece yüksek olacak' 'Muhalefet partilerinden hiçbirinin milletin ve memleketin gelecegine isik tutacak, eser ve hizmet siyasetlerine örnek olusturabilecek ne vizyonlari ne de müktesebatlari olmadigini her insanimiza anlatmamiz lazim'.

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, "AK Parti'nin, Türkiye'nin sadece dünün ve bugünün degil ayni zamanda yarininin partisi oldugu gerçegini milletimize ne kadar iyi gösterebilirsek seçimlerde alacagimiz destek o derece yüksek olacak." dedi.

Antalya Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen AK Parti Antalya Genisletilmis Il Danisma Toplantisi'nda partililere hitap eden Erdogan, konusmasinda özellikle birkaç basligi ifade etmeden geçemeyecegini belirtti.

Erdogan, sunlari söyledi:

"Ana kademe daha çok çalisacak. Peki daha çok nasil çalisacak? Öncelikle gerek milletvekillerimiz gerek tüm ana kademe ilçe teskilatlariyla ile kardesçe, kiskanma yok, birbirinin hakkinda ileri geri konusmak yok. Genel Baskaniniz, lideriniz olarak sizden bir sey istiyorum. Birbirinizi, birbirimizi Allah için sevecegiz. Makam mevki için degil Allah için sevmek, öyle bir dayanisma içerisinde olacagiz. Gerek ana kademe gerek hanim kardeslerim gerekse genç kardeslerim birbirimizin arkasindan en ufak bir laf etmeyecegiz. Niye? Birbirimizi Allah için seviyoruz. Bu, siradan bir parti degildir, bir parti tüzük kurulusu da degil. Biz bir davayiz, eger dava isek bu davanin mensubu olanlar birbirinin aleyhinde konusamaz. Çünkü biz yola çikarken ne dedik? 'Pazara kadar degil, mezara kadar' dedik. Birakin gidenler gitsin, hiç umursamayin."

Cumhurbaskani Erdogan, konusmasi sirasinda "Beraber yürüdük biz bu yollarda" sarkisini söyleyen partililere eslik etti.

Parti teskilatindan 2023 seçimlerinde AK Parti'yi yüzde 50'nin çok üzerinde bir basari çitasina çikaracak azmi ve kararliligini gördügünü ifade eden Erdogan, "Azmi ve kararliligi bu sarkimizi söylerken de gördük. Tabii bu arada arkadaslarim da hatirlatti. Söyledigimiz bu sarkinin bestekari Selçuk Tekay da 14 Haziran'da rahmetli oldu. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine bassagligi dileklerimi ifade etmek istiyorum. Allah yar ve yardimcilari olsun. Antalya ile birlikte ülkemizin 81 vilayetinin tamaminda bu hedefe dogru kararlilikla yürüyoruz." dedi.

Partililerden bir ricasi daha oldugunu söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, sunlari kaydetti:

"Az önce bir dostla konusuyordum, bulundugu ille alakali bir sey söyledi. 'Ilimizin milletvekilleri, ilimize ugramiyorlar. Teskilati dogru dürüst görmüyoruz' dedi. Antalya'da 6 milletvekilimiz bütün hafta sali, çarsamba, persembe Ankara'da ama bunun disinda nerede olmasi lazim? Antalya'da olmasi lazim. Burada milletvekili arkadaslarim dag tas demeden her yeri dolasmalari lazim. Bu konuda sürekli olarak Ibrahim Bey, teskilat olarak onlarin programlarini yapmali, hangi ilçeyi nasil dolasacaklar, buralarda ne gibi ziyaretler yapacaklar, arkadaslar milletvekili arkadaslarimiz teskilata tabii olacak, yapilan programa uyacaklar. Ana kademe kadin kollari, gençlik kollari, birlikte Antalya'nin altini üstüne getirmeniz lazim. Belediye baskanlarimiz ayni sekilde tüm ilçeleri altini üstüne getirerek dolasmalari lazim. Biz niye 'Durmak yok yola devam' dedik? Simdiden 2023'ün startini verdik, 2023 bir baska olmak durumunda ve 2023'te Cumhurbaskanini seçiyoruz, milletvekillerimizin sayisini daha da artiriyoruz ve 2024'de büyüksehir belediyesi basta olmak üzere insallah ilçe belediyelerini de silme götürmemiz lazim. Çünkü bu kadar güzel bir sehrin hizmete ihtiyaci var.

Sunu unutmayin, bu hizmeti AK Parti'den baskasi getiremez. Ülkemizdeki 26 milyon hanenin her birine ana kademe teskilatlarimizla, kadin kollarimizla, gençlik kollarimizla mutlaka girecegiz. Mutlaka girecegiz, buna var misiniz, hazir misiniz? Ama dikkat edin güler yüzlü, nezaketli, kalplere dokunmayi, kafalardaki sorulari cevaplamayi bilen, sehre ve ülkeye yaptigimiz hizmetleri, çarpici sekilde anlatabilen teskilat mensuplarimizin kazanmadik gönül birakmayacaklarini inaniyorum."

- "Dagdaki teröristlerle bir ve beraber olanlara milletimin yol vermesi mümkün degil"

Cumhurbaskani Erdogan, "AK Parti'nin Türkiye'nin sadece dünün ve bugünün degil ayni zamanda yarininin partisi oldugu gerçegini milletimize ne kadar iyi gösterebilirsek seçimlerde alacagimiz destek o derece yüksek olacak. Muhalefet partilerinden hiçbirinin milletin ve memleketin gelecegine isik tutacak eser ve hizmet siyasetlerine örnek olusturabilecek ne vizyonlari ne de müktesebatlari olmadigini her insanimiza anlatmamiz lazim." dedi.

Muhalefetin böyle yatirim ve eserlerinin olmadigini belirten Erdogan, sunlari kaydetti:

"Hep söylüyorum, 'Esek ölür kalir semeri, insan ölür kalir eseri.' Elhamdülillah 81 vilayette eserleri olan bir partiyiz. Bugün digerlerinin böyle bir seyi var mi? CHP'nin, IP'in var mi? Yok zaten dün bir bugün iki, yaptiklari bir sey yok. Sadece bunlar adi Millet olan illet ittifaki. Bunlar kimle ittifak halindeler? PKK terör örgütü ile ittifak halindeler. simdi ne diyorlar? 'PKK terör örgütü ile beraber miyiz, beraber degil miyiz?' Bir gün çikiyorlar diyorlar 'Hayir, bizim onlarla alakamiz yok.' Bir gün çikiyor diyorlar ki 'bizim onlarla alakamiz yok.' Bunlari anlamak mümkün degil. zillet ittifaki bu, bu zillet ittifakindan baska bir sey olmaz. Dagdaki teröristlerle bir ve beraber olanlara milletimin yol vermesi mümkün degil.

Bugün Antalya'dan tüm milletime sesleniyorum, sevgili milletim dagdaki teröristlerle yan yana olan, onlarla omuz omuza olan ve onlarla beraber bu ülkede bir seyler yapacagini söyleyenlere inaniyor musunuz? Allah askina teröristlerle beraber olan, Mehmetçigimize kursun sikanlarla beraber olanlarla siz beraber olabilecek misiniz? Onlara oy verecek misiniz? Salondakilere inaniyorum, salondan oraya bir sey çikmaz ama su anda bu salonda olmayan milletime sesleniyorum. CHP'li kardeslerimize, IYI Partili kardeslerimize sesleniyorum, Cumhur Ittifaki olarak biz bu yolda milletin sesiyiz, cumhurun sesiyiz. Bu yola böyle çiktik."

(Sürecek)
Kaynak: AA