Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Yakalanan Failin Iliskileri Ortaya Çikarilarak En Agir Cezayi Alacagina Inaniyoruz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Izmir’deki saldiriya iliskin, "Yakalanan failin önündeki ve arkasindaki tüm iliskiler ortaya çikarilarak en agir cezayi alacagina inaniyoruz. Izmir’deki provokasyonu kinadik, kinayacagiz" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Yakalanan Failin Iliskileri Ortaya Çikarilarak En Agir Cezayi Alacagina Inaniyoruz'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Antalya’nin Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde, partisinin Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisi sonrasi açiklamalarda bulundu.

Toplantiya gelmeden önce 1,5 milyar liralik bir yatirimla tamamlanan otelin resmi açilisini gerçeklestirdiklerini hatirlatan Cumhurbaskani Erdogan, “Durmak yok, yola devam. Dikkat edin, çesme açmiyoruz. 1,5 milyar liralik bir otelin açilisini yapiyoruz. Dün de birçok küresel misafirlerimizin katilimiyla Antalya Diplomasi Forumu’nun birincisini düzenledik. Her alanda üzerimize düsenleri yapiyoruz. Asilama çalismalari son hizla devam ediyor. Turizm sektörümüz bakimindan kritik olan ülkeler seyahat kisitlamalarini gevsetmeye basladi.

Sali günü itibariyle insallah Rusya yasaklari kaldiriyor. Su anda Rusya’dan da turistler Antalya’miza akmaya baslayacak. Almanya ayni sekilde kaldirdi. Ingiltere’de biraz sikinti var ama ben Boris Johnson ile de görüsme yaptim, insallah onlar da kisitlamalari kaldiracak” diye konustu.



"Turizmde bu yil daha iyi seviyeyi yakalayacagiz"

Turizm noktasinda her türlü tedbiri aldiklarinin altini çizen Erdogan,“ Her türlü tedbirlerimizi aliyoruz. Geçtigimiz yili 16 milyon turistle kapatmistik, insallah bu yili daha iyi seviyeyi yakalayacagiz. Bunun yaninda Antalya en önemli tarim sehirlerinden biridir. Tarim üretiminde kendi kendine yeterli olmanin ehemmiyeti bir kez daha görülmüstür. Antalya’mizin bu potansiyeli verimli kullanilmasi için gayret gösteriyoruz. Bu sehir giderek dünyanin gözbebegi oluyor. Insallah en kisa zamanda sehrimizin potansiyelini hak ettigi sekilde kullanabilecegi günlere ulasacagimizi düsünüyorum. 19 yildir tüm samimiyetimizle çalistik, çalisiyoruz. Yerel yönetimlerde durum hiç iç açici degildir. Su parasi su. Allah’in nimetini hangi fiyatlarla satiyorlar? Iste dinledik... Istanbul’da da böyle Ankara’da da böyle. Bunlardan Allah’in nimetini bile kullarina acimak gibi bir sey söz konusu degil. Belediye yönetimi degisen pek çok yerde oldugu gibi burada da birakin yeni yatirimi eskiden yapilanlar bile yürütülmemektedir” ifadelerine yer verdi.

"Biz bir davayiz"

“Simdi ben burada özellikle birkaç basligi ifade etmeden geçemeyecegim” diyen Cumhurbaskani Erdogan, “Bir, ana kademe daha çok çalisacak. Peki daha çok nasil çalisacak? Öncelikle gerek milletvekillerimiz, gerek tüm ana kademe ilçe teskilatlariyla beraber, kardesçe, kiskanma yok, birbirinin hakkinda ileri geri konusmak yok. Kardeslerim genel baskaniniz olarak, lideriniz olarak sizden bir sey istiyorum; birbirinizi, birbirimizi Allah için sevecegiz. Makam, mevki için degil. Hiç birbirimizin arkasindan en ufak bir laf etmeyecegiz. Bu siradan bir parti degildir, biz bir parti tüzük kurulusu da degiliz. Biz bir davayiz. Eger davaysak bu davanin mensubu olanlar birbirinin aleyhinde konusamaz” diye konustu.



"Biz simdiden 2023’ün baslangicini verdik"

Yola çikarken, ’pazara kadar degil, mezara kadar beraberiz’ dediklerini hatirlatan Erdogan, “Birakin gidenler gitsin, hiç umursamayin. Siz teskilatimizda, teskilat mensuplarimizda önümüzdeki seçimlerde AK Parti’yi yüzde 50’nin çok üzerinde bir basari çitasina çikaracak azmi ve kararliligi az önceki sarkimizi söylerken de gördüm. Bu arada arkadaslarim da onu hatirladi. Bu arada söyledigimiz bu sarkinin bestekari Selçuk Tekay o da rahmetli oldu ve 14 Haziran’da vefat etmis. Biz de kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Benim sizden bir ricam daha var. Arkadaslar az önce bir dostla konusuyordum, bulundugu ille alakali bir sey söyledi bana. ‘Ilimizin milletvekilleri ilimize ugramiyorlar, teskilati dogru dürüst görmüyoruz’ dedi.

Simdi biz 6 milletvekilimiz, bütün hafta sali, çarsamba, persembe Ankara ama bunun disinda nerede olmasi lazim, Antalya’da. Burada benim milletvekili arkadaslarim dag tas demeden her yeri dolasmalari lazim. Ana kademe, kadin kollari, gençlik kollari hep birlikte Antalya’nin altini üstüne getirmeniz lazim. Belediye Baskanlarimiz ayni sekilde, tüm ilçeleri dolasmaniz lazim. Biz simdiden 2023’ün baslangicini verdik. 2023’de Cumhurbaskani’ni seçiyoruz, milletvekilleri sayimizi daha da artiriyoruz. Bu kadar güzel bir sehrin hizmete ihtiyaci var. Bu hizmeti AK Parti’den baskasi getiremez. 26 milyonun her birine mutlaka girecegiz. Dikkat edin güler yüzlü, nezaketli, kalplere dokunmayi bilen, sehre ve ülkeye yaptigimiz hizmetleri anlatabilenlerin kazanmadik gönül birakmayacaklarini ben biliyorum” ifadelerine yer verdi.

"PKK terör örgütüyle ittifak halindeler"

Muhalefet partilerinden hiçbirinin eser ve hizmet siyasetlerine örnek olusturabilecek vizyonlari olmadiginin millete anlatilmasi gerektigini vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, “Hep söylüyorum, ‘Esek ölür kalir semeri, insan ölür kalir eseri’. 81 vilayette eserleri olan bir partiyiz biz. Bugün digerlerinin böyle bir seyi var mi? CHP’nin var mi? Öbür tarafta IP’in var mi? Yok zaten... Yaptiklari bir sey yok, sadece bunlar adi Millet olan Illet ittifakiyla bir seyler yapiyor. Kimle bunlar ittifak halindeler? PKK terör örgütüyle ittifak halindeler. Dagdaki teröristlerle bir ve beraber olanlarla benim milletimin yol vermesi mümkün degil. Antalya’dan tüm milletime sesleniyorum; dagdaki teröristlerle yan yana olan, omuz omuza olan, onlarla beraber bu ülkede bir seyler yapacagini söyleyenlere inaniyor musunuz? Bizim Mehmetçigimize kursun sikanlarla siz beraber olabilecek misiniz? Onlara oy verecek misiniz? Salondan oraya çikmaz ama su anda bu salonda olmayan milletimize sesleniyorum. CHP’li IYI Partili kardeslerime sesleniyorum, biz bu yolda milletin sesiyiz, bu yola böyle çiktik. Yapacagimiz çok sey var. Bu yatirimlarin hedef kitlesi, milletimizin ta kendisi. Bunlarin adi Millet Ittifaki ama bunlarin milletle bir alakasi yok. Bunlar zillet, zillet” dedi.



"Zillet ittifaki degiliz"

Cumhurbaskani Erdogan konusmasina söyle devam etti:

“Bakin Gezi’de mesele agaç degildi. Emniyet yargi darbe girisimi olan 17-25 Aralik’ta mesele hukuk degildi, hendek olaylarinda mesele Kürt kardeslerimiz degildi, 15 Temmuz’da mesele Türkiye’ye sahip çikmak degildi. Ekonomimize yönelen saldirilarla mesele para pul degildi. Son 8 yildir kesintisiz sekilde yasadigimiz tüm bu saldirilarda hedef dogrudan Türkiye’ydi. Hedef Türkiye’nin kazanacaklariydi, hedef 2023 vizyonuydu. Hamdolsun milletimiz bu oyunu görmüs ve girdigimiz her mücadelede yanimizda yer almistir. Biz böyle 4’lü 5’li 6’li 7’li bir çoklu, zillet ittifaki degiliz. Biz Cumhur Ittifaki’yiz ama Cumhur Ittifaki’nin bir derdi, bir aski var. Biz vatan diyoruz, biz millet diyoruz. Türkiye, milletiyle, meclisiyle, tüm kurumlariyla tek yürek, tek yumruk olarak kazanimlarina sahip çikmistir. Türkiye, önüne çikan her tuzagi bozarak yoluna devam ettikçe maruz kaldigimiz saldirilarin mahiyeti de degisiyor. Türkiye’nin önünü kesmek isteyenler darbeyle yapamadiklarini daha sofistike yollarla yapmak için her yolu deniyorlar. Bu süreçte mültecileri denizlerde ölüme terk ederek veya sinirlarimiza geri yigarak ülkemizi zor duruma düsürmeye çalisanlarla karsilastik. Ayni senaryonun ülke içindeki versiyonlari da hiç eksik olmadi.”

"Hatta oh çekerler"

100’e yakin emekli amiralin su anda hesaplarinin soruldugunu dile getiren Cumhurbaskani Erdogan, “Sen emekli olmussun ya senin milletle, devletle ne isin var. Isine bak, bunlarin hesabini bu ülkenin yargisi size soracaktir. Ben Izmir’deki son saldiriyi ayni çerçevede görüyorum. Çesitli örgütlerin teskilatlarimiza yönelik saldirilarinda vatandaslarimizdan sehit olanlar olmustur. Bugün ortaligi ayaga kaldiranlardan ses çikmadi, çünkü bunlar saldiriya ugrayanlar kendilerinden baskasiyla görmezden gelirler ve hatta ’oh’ çekerler” diye konustu.



"Izmir’deki provokasyonu kinadik, kinayacagiz"

Kim olursa olsun bu ülkenin hiçbir vatandasinin kilina zarar gelmemesi için çalistiklarinin altini çizen Erdogan, “Yakalanan failin önündeki ve arkasindaki tüm iliskiler ortaya çikarilarak en agir cezayi alacagina inaniyoruz. Izmir’deki provokasyonu kinadik, kinayacagiz. Son bir gayretle ortaya sürülen figüranlar, sergilenen arsizliklar sizlerin moralini bozmasin. Biz bu oyunu çok gördük ve yasadik. Hepsinin de üstesinden gelerek bugünlere ulastik. Kardesler, hesabi olmayacagiz, hasbi olacagiz. Unutmayiniz, Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe AK Parti de büyür ve güçlenir. Biz kaderi ülkesinin ve milletinin kaderiyle bütünlesmis bir partiyiz. Biz bugüne kadar her ne yaptiysak milletimizle birlikte yaptik, her ne yapacaksak da milletimizle birlikte yapacagiz. Istanbul-Izmir Otoyolu’nun Bay Kemal bilmiyor, gençlik nereden bilsin. Oranin milletvekili oldugu halde bilmiyor. 7-8 saatte gidilen yol, simdi 3 saatte gidiliyor ya... Mesela bu aksam ülkemizin dört bir yanindan yüzlerce gencimizle bir araya gelerek özgür bir ortamda sohbet edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA