Bölgesel Kalkinma Temelinde Is Birligi Yapilabilecek Alanlar Görüsüldü

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile bölgesel kalkinma temelinde is birligi yapilabilecek alanlar üzerine görüs alisverisinde bulundu.

Bölgesel Kalkinma Temelinde Is Birligi Yapilabilecek Alanlar Görüsüldü
Ziyarette, Yüksekögretim Kurulu’nun (YÖK) “Bölgesel Kalkinma Odakli Misyon Farklilasmasi ve Ihtisaslasma Projesi” ile ortaya konulan olusturulan strateji kapsaminda tecrübe paylasiminda bulunuldu. Iki üniversite arasinda yapilabilecek is birligi konusunda görüs alisverisinde bulunuldugu ziyarette, her iki üniversitenin de elde ettigi kazanimlari sürdürülebilir bir sekilde gelecege tasima hedefi vurgulandi.

Tecrübe paylasiminin önemine deginen Rektör Uzun, “Üniversiteler ürettikleri katma degerle bulunduklari bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkinmasina önemli katkilar sunmaktadir. Bartin Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi de bu noktada ihtisaslasan yüksekögretim kurumlari olarak önemli çalismalar yapmaktadir. Bölgesel kalkinma temelinde tüm bilesenlerimizle is birligi ve güç birligi yaparak sürdürdügümüz çalismalarimizda hedefimiz ülkemizin kalkinmasina deger katmaktir. Bu noktada saygideger rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile iki üniversitenin is birliginde yapilabilecekler konusunda verimli bir görüs alisverisinde bulunduk. Kendisine yakin ilgileri ve misafirperverligi için tesekkür ediyorum.” dedi.

Ziyaretten duydugu mutlulugu dile getiren Rektör Karaman ise her iki üniversitenin de ihtisaslasma çalismalari kapsaminda öncelikle bulunduklari bölge olmak üzere ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelisimine önemli katki sagladiklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA