Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Isparta-Burdur Arasi Dostluk Yoluyla 21 Kilometreden 14 Kilometreye Inecek'

Isparta-Burdur arasindaki dostluk yolu santiyesinde incelemelerde bulunan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, yol tamamlandiginda iki güzide sehrin arasindaki mesafenin 21 kilometreden 14 kilometreye düsecegini belirtti. Bakan Karaismailoglu, yolun bu yil tamamlanacagini açikladi.

Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Isparta-Burdur Arasi Dostluk Yoluyla 21 Kilometreden 14 Kilometreye Inecek'
Isparta’yi ziyaret eden Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Isparta- Burdur arasindaki Dostluk yolunda incelemelerde bulundu. Incelemelerinin ardindan yol insaat santiyesinde açiklama yapan Bakan Karaismailoglu, ticaretin, bölgesel kalkinmanin ve istihdamin millete kazandiracagi refahin dostluklari da perçinlemesinin en büyük temennileri oldugunu söyledi.



“19 yilda Türkiye’nin yollarini en üst seviyeye çikardik”

Ülke genelindeki yatirimlardan Isparta ve Burdur’un da hak ettikleri payi aldigini kaydeden Bakan Karaismailoglu, AK Parti hükümetleri döneminde ulasim ve haberlesme yatirimlari alaninda Isparta’ya milyar 325 milyon liranin üzerinde harcama yapilirken, Burdur’a da 2 milyar 871 milyonun üzerinde yatirim yaptiklarini ifade etti.

Isparta’da bölünmüs yol uzunlugunu 226 kilometreye çikardiklarini belirten Karaismailoglu, “Isparta’da yapimi devam eden 4 karayolu projesinde çalismalar devam ediyor. Burdur’da bölünmüs yol uzunlugunu 265 kilometreye çikardik. Il genelinde hâlen devam etmekte olan 6 karayolu projesinde çalismalar devam ediyor. Milletimizin konforunu, güvenli yolculugunu düsünerek 19 yilda Türkiye’nin yollarini en üst seviyelere getirdigimiz ortada” diye konustu.



“Toplamda 25 milyon 704 bin lira tasarruf olacak”

Isparta-Burdur Dostluk yolunun iki güzide sehir arasindaki 21 kilometrelik mesafeyi 14 kilometreye indirecegini belirten Bakan Karaismailoglu, “Projemizde, askeriye trompet tipinde köprülü kavsak ve 236 m uzunlugunda 1 adet viyadük ile birlikte yolumuz bölünmüs yol standardinda olacak. Bu yil tamamlayacagimiz Isparta-Burdur Dostluk yolumuzun hizmete girmesiyle birlikte, saglanacak tasarruf, zamandan yillik 17 milyon lira, akaryakittan da 8,6 milyon lira olmak üzere, toplamda 25 milyon 704 bin lira olacak” dedi.



“Isparta’ya ne yapsak yeridir ve gereklidir”

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, konusmasina söyle devam etti: “Kadim medeniyet mirasi ve Anadolu’nun Akdeniz Bölgesine açilan kapisi Isparta’ya ne yapsak yeridir ve gereklidir. Bunun yaninda Istiklal Marsimizin yazari Millî Sairimiz Mehmet Akif Ersoy’un milletvekili oldugu, Kuvayi Millîye’nin güzel örneklerinin sergilendigi Burdur ilimiz de ulasim ve iletisim yatirimlardan hak ettigi payi almaya devam edeceklerdir.

“Yollar bölgelerin kalkinmalarina ciddi katkilar sagliyor”

Hükûmetlerimiz döneminde hizmete açtigimiz bölünmüs yollar ve otoyollarimiz, yapildiklari bölgelerin üretim, istihdam, ticaret, sanat ve kültürel yönden kalkinmalarina ciddi katkilar saglamaktadir. Ham madde ile emegin, üretimle ticaretin arti degerleri, hep yaptigimiz yollardan geçmektedir.

“Hizmet kervanimiz devam ediyor”

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi olarak, günübirlik kisir tartismalari birakip, tüm ilgi, bilgi ve gayretimizi ülkemizin kalkinmasina yogunlastirdik. Lojistik bir süper güç olmak, memleketin her karis topragini dünyayla baglamak, eksiksiz bir ulasim ve haberlesme altyapisi kurmak için gece-gündüz alin teri döküyoruz. Dostluk yolumuzla, iki kardes sehrin ekonomik, sosyal ve kültürel baglari daha da perçinlenecektir. Cumhurbaskanimizin liderligindeki, hizmet kervanimiz sizlerin destegi ile yoluna devam ediyor.”
Kaynak: İHA