Yildirimli Miniklerin Mezuniyet Heyecani

Yildirim Belediyesi Kresi’nde mezuniyet heyecani yasandi. Yildirim Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kreste egitim gören 54 çocuktan 34’ü bu yil mezun oldu. Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan düzenlenen mezuniyet töreninde, Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz da çocuklarin ve ailelerin heyecanina ortak oldu. Çocuklarin, hayatin nesesi oldugunu belirten Baskan Oktay Yilmaz, “Bugün, 3 yil boyunca kresimizde egitim gören 34 yavrumuzu mezun ediyoruz. Bizlere bu gururu yasatan çocuklarimiza tesekkür ediyorum. Çocuklarimiz burada çok sey kazandi. Insallah kresimizdeki kazanimlarini, bundan sonra daha ileriye tasiyacaklar” ifadelerini kulandi.

Yildirimli Miniklerin Mezuniyet Heyecani
Yildirim Belediyesi Kresi’nde bu yil toplam 54 çocugun hizmet aldigini belirten Baskan Oktay Yilmaz, “3-6 yas araligindaki çocuklarimiz, yas gruplarina özel hazirlanan egitimler aldilar. Çocuklarimiz, sosyal gelisim ve kabiliyetlerini arttiran faaliyetlere katildi.

Sinema, tiyatro, müze, doga gezilerine katilan çocuklarimiz, atölye çalismalari ile de becerilerini gelistirme firsati buldu. Yine kresimizde ögrencilerimize drama, halk oyunlari, Ingilizce ve satranç egitimleri verildi.

Çocuklarimizin sabah, öglen ve ikindi olmak üzere 3 ögün yemekleri kurumumuzda verildi.

Hemsirelerimiz tarafindan aylim olarak çocuklarimizin boy ve kilolari ölçülürken, günde 3 kez de atesleri kontrol edildi. Bu süreçte çocuklarimiza annelik yapan ögretmenlerimize ve yöneticilerimize tesekkür ediyorum. Insallah bugün kresten mezun ettigimiz çocuklarimizin üniversite mezuniyetine de sahitlik ederiz” dedi.

Insan merkezli belediyecilik anlayisi ile hareket ettiklerini vurgulayan Baskan Oktay Yilmaz, “Belediye olarak birçok alanda isler yapiyor, hizmetler üretiyoruz. Yollar, meydanlar, merkezler, binalar Ancak ‘sehir’ deyince bizim aklimiza beton binalar degil, insan geliyor. Yaptigimiz her isin insana dokunmasini istiyoruz. Insana dokunmayan, insana faydasi bulunmayan isi, hizmet olarak görmüyoruz. Özellikle çocuklarimiz ve gençlerimizi çok önemsiyoruz. Çocuklar ve gençler öncelik listemizin basinda yer aliyor. Bu kapsamda Bursa’nin en güzel kütüphanesini Yildirim’a kazandirdik. Mümine Seremet Uyumayan Kütüphanesi’ni ayda ortalama 10 bin gencimiz giris yapiyor. Simdi Yildirim’a ikinci bir uyumayan kütüphane kazandirmak için çalismalari baslattik. Mimar Sinan Uyamayan Kütüphanesi, tipki Mümine Seremet Uyumayan Kütüphanesi gibi sadece Yildirim’da degil tüm Bursa’ya hizmet verecek” diye konustu.

Çocuklarin ve gençlerin gelecege daha iyi hazirlanabilmesi için ellerinden gelen destegi vermeye devam edeceklerini vurgulayan Baskan Oktay Yilmaz, “Baris Manço Kültür Merkezi’ni, Gelecek Merkezi’ne dönüstürdük. Burada robotik kodlama, yazilim egitimi ve fen atölyelerini çocuklarimizin hizmetine sunuyoruz. Ilçemize yeni kültür merkezleri kazandirmak için de var gücümüzle çalisiyoruz. Eski fakültenin oldugu alana, hem çocuklarimiza hem de gençlerimize hitap edecek bir kültür merkezi insa edecegiz. Salgin dönemi, çalismalarimizin bir bölümü sanala ortama kaydi. Online olarak düzenledigimiz egitim ve kültür programlari ile gençlerimize fayda sagladik. Çocuklarimiz ve gençlerimiz için çalismaya, onlara katki sunmaya bundan sonra da devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA