Samsun'da 40'Ar Yatakli 2 Ilçe Devlet Hastanesi 21 Haziran'da Hizmete Açilacak

Samsun'un Kavak ve 19 Mayis ilçelerinde 40'ar yatakli devlet hastanelerinin 21 Haziran'da hizmete sunulacagi bildirildi.

Vali Zülkif Dagli, yaptigi yazili açiklamada, Saglik Bakanliginin Samsun'daki saglik yatirimlarinin salgin döneminde de hiz kesmeden devam ettigini aktardi.

Geçen aylarda hizmete giren Salipazari ve Vezirköprü Devlet hastaneleriyle Vezirköprü Agiz ve Dis Sagligi Merkezinden sonra Kavak ve 19 Mayis Devlet hastanelerinin kapilarini hastalarina açmaya hazirlandigini anlatan Dagli, Samsun'da Saglik Bakanligi tarafindan yapimi sürdürülen saglik yatirimlarinin birer birer tamamlandigini vurguladi.

Dagli, Kavak ve 19 Mayis Devlet hastanelerinin fiziki özelliklerinin ayni olmasi nedeniyle ikiz hastane olarak adlandirildigina isaret ederek, söyle devam etti:

"Toplam 30 milyon liralik yatirimla tamamlanan 40'ar yatak kapasiteli Kavak ve 19 Mayis Devlet hastanelerimiz insallah 21 Haziran Pazartesi günü yeni binalarinda hizmet vermeye baslayacak. 8 bin 321 metrekare kapali alanda hizmet verecek hastanelerimizin her ikisinde de 14 poliklinik odasi, 5 dis ünitesi, 8 yatakli diyaliz ünitesi, 3 salonlu ameliyathane, yogun bakim ünitesi ve hastalarimiza kendi odalarindan çikmadan dogum yapma imkani veren 3 SDL odasi yer alacak. Görüntüleme hizmetlerinin daha hizli ve etkin kullanilmasi için dijital röntgen uygulamasi ve engelli hastalarimiza özel düzenlenmis ayri bir dis bölümünün de yer alacagi hastanelerimizde ayrica 70 kisilik konferans salonu ve hastalarimiz için otopark alani da yer alacak."

Tüm hasta odalarinin bes yildizli otel konforunda olacagini dile getiren Dagli, sunlari kaydetti:

"Saglik tesislerimizde her hasta odamizda tuvalet, banyo, televizyon ve buzdolabi da bulunacak. Bekleme alanlari ve poliklinik alanlarinin hastalarimizin en rahat kosullarda hizmet almasi için özel olarak tasarlandigi hastanelerimizin bu özellikleriyle ilçelerimizin saglik ihtiyacini uzun yillar karsilayacak nitelikte oldugunu söyleyebilirim. Ilimizin saglik kenti vizyonuna katki saglayacak bu hastanelerimizin sehrimize kazandirilmasini saglayan basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'a, Saglik Bakanimiz Sayin Fahrettin Koca'ya, milletvekillerimize ve emegi geçen tüm yetkililerimize tesekkür ediyorum."

Kaynak: AA