(ÖZEL) Gemi Kazasinda Hayatini Kaybeden Balikçilarin Yakinlari Açiklamasi 'Kanal Istanbul Olmazsa Olmaz'

Yavuz Sultan Selim Köprüsü altinda balikçi teknesiyle geminin çarpistigi kazada hayatini kaybeden Salih Bayraktar, Burhan Ataman’in yakinlari bogazda yasanan gemi kazalarina dikkat çekerek, Kanal Istanbul’un yapilmasi gerektigini belirterek, "Kanal Istanbul olmazsa olmaz" dedi.

(ÖZEL) Gemi Kazasinda Hayatini Kaybeden Balikçilarin Yakinlari Açiklamasi 'Kanal Istanbul Olmazsa Olmaz'
Yavuz Sultan Selim Köprüsü altinda balikçi teknesiyle geminin çarpistigi kazada hayatini kaybeden Salih Bayraktar, Burhan Ataman cenazesi Adli Tip Kurumundan yakinlari tarafindan alindi. Cenazeleri teslim alan yakinlari olayi anlatti.

Isak Ataman, "Poyrazköy’den Salih Bayraktar, Burhan, Ali abimiz denize çikiyorlar. Büyük liman tarafina 3. Köprünün diger Avrupa tarafinda geçerken bir dalginlikla hiç anlamadiklari sekilde gemi bunlara çarpiyor. Hiç kimse ne düdük sesi duydu ne de bir sey duydu. Yanindakiler teknelerden de kimse bir sey duymamis. O sirada tekne alabora oluyor. Salih Bayraktar abimiz denize yillarini vermis, çok eski balikçi Iskenderun’dan Hatay’a kadar onu taniyamayan yoktur. Nasil bir dalginliga geldiler anlamadik. Siren sesi duymadilar. Yanda ufak tekneler vardi balikçi arkadaslar da duymadi. Kiyi emniyetin bir tane römorkörü vardi o da olayi görüyor. O da olayi görüyor. O da geminin düdügü duyulmadigini söylüyor. Hiç biri ikaz isaretinde bulunmadi. Kimisi havasinin olmadigini söylüyor. Hiçbir manevra etmedi kaçmadi. Direk tekneyi alabora etti. Salih abi kendisini atti disari kurtarmaya çalisti. Kalp rahatsizligi vardi. Kalbinde pil vardi. Burhan abimiz de 7 ay önce bypass ameliyati oldu. Hep kalpten sorunlu insanlardi. Burhan abinin gariban insan 5 tane çocugu vardi. Acimiz büyük" dedi.



’’Kanal Istanbul olsun"

Kanal Istanbul’un yapilmasi gerektigini söyleyen Isak Ataman, "Bir kez daha akillara su soru geliyor. Kanal Istanbul neden önemli. Bizim canimiz hiç mi önemli degil. Balikçi biz bu bogazin balikçilariyiz. 150-200 seneden beri burada yasiyoruz. Ekmegimizi buradan çikariyoruz. Trafik hatti diye sen gelip balikçiyi ezecek misin? Ne yapacak bu tekne. 7 metre tekne. En son teknolojiler var sende. Radarin varin. Beni hiç mi göremedin. Bogazdan çikis yapiyorsun gözcülerin olmasi lazim. Radarlarindan hiçbir seyin kaçmasi imkansiz. Hiçbir manevrada bulunmadi. Balik bogazdan gelir bogazdan gelir. Biz bogazdan baska bir yerde avcilik yapamayiz. Istanbul Bogazi kesinlikle ticari amaçla kullanilmamali. Turizm ve balikçilik yönünde kullanilmali" dedi.



"Kanal Istanbul olmazsa olmazdir"

Kanal Istanbul’un gerekli oldugunu söyleyen Süleyman Türkmen, “Burada çok büyük bir ihmal var. Tekne ariza yapti. Burhan Ataman 30 yillik acentecilik yapiyor. Gemilere sevkiyat yapiyor. Salih Bayraktar, Ali Ataman tartisilmaz. Profesyoneller. Trafik hattini kabul ediyoruz. 5 derece kaçsa kimseye bir sey olmayacak. Kaçabilir de. Saginda solunda gemi yok. Geçen sene de trol teknemize çarpti. Kanal Istanbul olmazsa olmazdir. Küçük kaçamaz. Büyük kaçmali. Acimiz büyük insallah bir daha böyle bir sey yasamayiz" diye konustu.

Kaynak: İHA