OPPO Ve Dynaudio Is Birliginin Ürünü Enco X Kablosuz Kulaklik Türkiye'de

Yeni cihazda sarj kutusuyla 25 saat müzik dinlenebiliyor veya 15 saat telefon görüsmesi yapilabiliyor.

OPPO'nun Danimarka merkezli hoparlör üreticisi Dynaudio ile yaptigi is birliginin ilk ürünü olan Enco X kablosuz kulaklik modeli Türkiye'de satisa çikti.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, OPPO, gerçek kablosuz stereo özelligine sahip Bluetooth destekli kablosuz kulakligi Enco X'i Türkiye pazarinda tüketicilerin begenisine sundu. Yenilenmis DBEE 3.0 ses sistemi ve LHDC kablosuz iletimle desteklenen OPPO Enco X kablosuz kulakliklar müthis bir Hi-Fi deneyimi sunuyor. Enco X, OPPO'nun Danimarka merkezli hoparlör üreticisi Dynaudio ile yaptigi is birliginin ilk ürünü olarak dikkati çekiyor.

Enco X kablosuz kulaklik modeli, OPPO'nun tecrübeli akustik ustaligi ile Iskandinav ses devi Dynaudio'nun uzmanliginin birlesmesiyle ortaya çikti. Dynaudio'nun bas akustik uzmanlari ve OPPO'nun kendi akustik ekibinin Avrupa'nin en büyük akustik laboratuvarinda yaptiklari yogun arastirmalar, testler ve akortlar OPPO Enco X'in birinci sinif ses kalitesiyle sonuçlandi.

OPPO ilk DBEE 1.0 Dinamik Ses teknolojisini 2007 yilinda tanitmisti. 13 yil sonra yepyeni DBEE 3.0 Ses Sistemi'nde yeni malzemeler, yeni bir yapi ve yeni teknoloji yer aliyor. OPPO Enco X kablosuz kulakliklar es merkezli çift sürücülü bir tasarima sahip bulunuyor. Öndeki manyetik kaplamali sürücü yüksek frekanslari yönetirken, arkadaki üç katmanli kompozit dinamik sürücü orta ve düsük frekanslari kontrol ediyor. Düsük gecikmeli kablosuz iletim saglayan LHDC ile desteklenen paralel çift hoparlörlerin olusturdugu kombinasyon, dogal bir derinlik içerisinde kusursuz ve pürüzsüz sesin keyfini çikarmaniza olanak taniyor.

Çift çekirdekli bir Bluetooth gürültü azaltma çipine sahip olan Enco X, hibrit aktif gürültü önleme özelligiyle birlikte geliyor. Kablosuz kulaklikta dört farkli mod için ayarlama yapilabiliyor. Örnegin, kalabalik bir toplu tasima aracinda yolculuk ederken sesin keyfini azami ölçüde çikarabilmek için maksimum gürültü önlemeyi tercih edilebiliyor. Kafe ya da ofis ortaminda gürültüyü yumusatmak üzere gürültü önleme modu seçilebiliyor.

Kulakligi çikarmadan etrafta olup bitenlerin farkinda olmak istendigi zaman seffaf mod tercih edilebiliyor. Istenirse gürültü önleme özelligi tamamen devre disi da birakilabiliyor. Üç mikrofonlu gürültü kontrol algoritmasi ile donatilan OPPO Enco X, gelismis ayarlanabilir bir filtre ve rüzgâr gürültüsü tespit mekanizmasi sayesinde tüm gürültüleri ortadan kaldiriyor. Böylece gürültülü ve rüzgârli ortamlarda bile sesiniz net bir sekilde duyuluyor.

Enco X kablosuz kulakliklar, OPPO'nun daha önceki kulaklik modellerinde kullandigi düsük gecikme gelenegini sürdürüyor. Yeni binaural düsük gecikmeli Bluetooth iletimi daha fazla kararlilik, sistem düzeyinde ultra düsük gecikme optimizasyonu ve daha güçlü gecikme azaltmasi sagliyor. Kulaklikta görsel-isitsel senkronizasyon gelistirilirken gecikme ve baglanti paraziti daha da azaltildi.

Yeni cihazda sarj kutusuyla 25 saat müzik dinlenebiliyor veya 15 saat telefon görüsmesi yapilabiliyor. Sarj kutusu olmadan bes buçuk saat müzik dinlenebiliyor veya üç buçuk saat telefon görüsmesi yapilabiliyor. (Veriler yüzde 50 ses seviyesi için geçerli). Maksimum gürültü önleme moduna geçildiginde ise kulakliginiz sarj kutusu varsa 20 saat, yoksa dört saat çalisiyor. (Veriler yüzde 50 ses seviyesi için geçerli)

Kaynak: AA