Kayik Kolonu Gören Rektörden Tepki Açiklamasi 'Allah'im Bu Binayi Yapan Müteahhidi Sana Havale Ediyorum'

Elazig depreminde orta hasar alan Firat Üniversitesi’nde bir binayi güçlendirilmek için kolonlari incelendiginde bir kolonda ciddi bir hata ortaya çikti. Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktas, ”Allah’im üniversitemizde bu binayi yapan müteahhidi sana havale ediyorum” diyerek tepki gösterdi.

Kayik Kolonu Gören Rektörden Tepki Açiklamasi 'Allah'im Bu Binayi Yapan Müteahhidi Sana Havale Ediyorum'
24 Ocak 2020 Elazig depreminde Firat Üniversitesi’nde yer alan ve 1984 yilinda yapilan Fen Fakültesi D Blok orta hasar görmüs ve güçlendirilmesi gerektigi belirtilmisti. Depremin ardindan Firat Üniversitesi Rektörlügü görevine atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktas da söz konusu fakülte binasinda tüm incelemelerin yapilmasi gerektigi talimatini vererek olasi bir sorunun önüne geçmek amaciyla kolonlarin titizlikle incelenmesini istedi. Rektör Göktas’in talimatiyla fakülte binasinda güçlendirme ve inceleme çalismalarina baslandi. Ancak fakültesi binasinin insaatinda ciddi hatalar yapildigi görüldü.

Bir kolondaki kaydirma ise net olarak ortaya çikti. Güçlendirmek için çevresi temizlenen kolonda kaydirma oldugu ve kolonun üst kismiyla zemin kismi arasinda fark oldugu tespit edildi.

Ögrencilerin egitim aldigi fakülte binasinda böyle bir hatanin yapilmasina tepki gösteren Firat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Allah’im üniversitemizde bu binayi yapan müteahhidi sana havale ediyorum” dedi.

Yapilan arastirmalarda 1984 yilinda binayi yapan müteahhit firmanin yillar önce kapandigi ve müteahhitlerinin ise vefat ögrenildi. Firmanin mevcut olmamasi nedeniyle ise hukuki bir süreç baslatilamadigi aktarildi.

Öte yandan binada güçlendirme çalismalarinin sürdügü kaydedildi.

-IHA-
Kaynak: İHA