Is Dünyasinda Kadinlari Ileri Tasiyacak Proje Hayata Geçti

Izmir Valiligi koordinesinde gelistirilen proje, Türkiye Ulusal Ajansi vasitasiyla kabul edildi.

Is Dünyasinda Kadinlari Ileri Tasiyacak Proje Hayata Geçti
Izmir Valiliginin koordinatörü oldugu proje Türkiye Ulusal Ajansi vasitasiyla kabul edildi. Projenin protokol imza töreni, Izmir Valiliginde gerçeklestirilirken, imza töreninde konusan Vali Yavuz Selim Kösger, çok anlamli buldugu ve kadinlarin is dünyasindaki varliklarini güçlendirecegine inandigi projenin tüm paydaslar için hayirli olmasini diledi. Türkiye Ulusal Ajansi basta olmak üzere, projeye katki sunan, emek veren ve ilerlemesini saglayacak tüm kisi ve kurumlara tesekkür eden Vali Kösger, valilik koordinatörlügünde sürecek projeden faydalanacaklara da ayrica basari dileklerini sundu.

Temel amaci; üretici ekonomi stratejilerinin kullanilarak dezavantajli gruplardaki kadinlarin isgücü piyasalarina girislerini desteklemek ve girisimcilik beceri ve yetkinliklerini gelistirmek olan proje, Türkiye’den Izmir Ekonomi Üniversitesi ve Ege Is Kadinlari Dernegi ile Ingiltere, Portekiz ve Romanya ortakliginda yürütülecek.

Proje süresince ve proje tamamlandiginda inovatif ve somut fikri çiktilar veya ürünlerin üretilirken, projenin tüm yenilikçi ürünleri ve egitim modülleri su 6 temel basligi içerecek; “Beceri ve Yetkinlikler”, “Sanat ve Tasarim (el sanatlari, mutfak sanatlari, görsel ve iletisim sanatlari, ekolojik sanatlar vb.)”, "Teknoloji, Inovasyon ve Dijitallesme”, “Medya ve Pazarlama”, “Girisimcilik (temel finans egitimi ve yönetimi, liderlik vb.” ve “Uluslararasilasma (dünya piyasalarina açilma, dünya piyasalarinin takibi ve yönetimi vb.)”
Kaynak: İHA