Hollanda'da Kapali Alanlarda Maske Zorunlulugu 26 Haziran'dan Itibaren Kaldiriliyor

Hollanda'da hükümet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda normallesme planinda kapali alanlarda maske zorunlulugunun da kaldirildigi dördüncü asamaya 26 Haziran'da geçilecegini açikladi.

Hollanda'da geçici hükümetin Basbakani Mark Rutte ve Saglik Bakani Hugo de Jonge, ülke genelinde uygulanan tedbirlerde gevseme planina iliskin ortaklasa basin toplantisi düzenledi.

Basbakan Rutte, 28 Nisan'da baslayan normallesme planinda dördüncü asamaya 26 Haziran'dan itibaren geçilecegini bildirdi.

Kapali alanlarda maske takma zorunlulugunun kaldirildigini belirten Rutte, sosyal mesafenin korunamadigi toplu tasima araçlari, havalimani, uçak ve ortaokullarda maske takilmasina devam edilecegini kaydetti.

Rutte, 26 Haziran itibariyla normallesmede büyük bir adim atilacagini ifade ederek, "1,5 metre sosyal mesafeye uymak kaydiyla neredeyse her sey serbest." dedi.

Hijyen ve 1,5 metre sosyal mesafe kurallarina uyma sartinda degisiklik olmayacagini vurgulayan Rutte, ayrica henüz asi olmayan ve yazin seyahat edeceklere ücretsiz koronavirüs testi yapilacagini açikladi.

- 26 Haziran'dan itibaren gevsetilen tedbirler

Amatör spor müsabakalari 26 Haziran'dan itibaren yapilabilecek. Eglence sektörü normal çalisma saatlerine dönebilecek. Sosyal mesafenin korunamadigi diskotek ve gece kulüpleri negatif test sonucu sunanlara, son 6 ay içinde hastaligi geçirenlere veya asisini yaptiranlara açik olacak.

Evlere alinabilecek misafir sayisinda sinir kaldirildi. Evden çalisma zorunlulugu kismen kaldirilarak, mesafe ve hijyen kurallarina uyulmasi kaydiyla çalisma saatlerinin yarisinda ofislerin kullanilabilmesine karar verildi.

Alkol satisi yapan yerlerin kapanis saati kisitlamasi kaldirildi. Sinema, tiyatro, konferans, etkinlik ve dügün salonlari mesafe ve hijyen kurallarina uyulmasi kaydiyla kapasitesinin tamamini kullanabilecek.

Öte yandan, toplantida, sosyal mesafe kurali ve liselerde egitimin gelecek yil nasil yapilacagina iliskin planlamanin agustosun ortasinda açiklanacagi belirtildi.

Kaynak: AA