Erzincan'da Otomobilde 5 Kilogram Uyusturucu Bulunmasiyla Ilgili 3 Saniga Hapis Cezasi Verildi

Erzincan'da otomobilde 5 kilo 49 gram uyusturucu ele geçirilmesiyle ilgili yargilanan 2'si tutuklu 4 saniktan 3'ü 7 yil 2 ay 20 gün ile 13 yil arasinda degisen hapis cezalarina çarptirildi.

Erzincan 1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmada, tutuksuz yargilanan Irfan Çaliskan ve avukati salonda hazir bulundu. Tutuklu Serkan ve Turgay Özkul bulunduklari cezaevi, tutuksuz sanik A.A. ise Ankara Adliyesinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla durusmaya katildi.

Durusmada daha önce sundugu esas hakkindaki mütalaasini yineleyen cumhuriyet savcisi, saniklarin "uyusturucu ve uyarici madde ticareti yapma ve saglama" suçundan cezalandirilmasi ve tutuklularin mevcut halinin devamini istedi.

Son sözleri sorulan saniklardan Turgay Özkul, daha önce verdigi ifadesini tekrar ettigini söyledi. Pisman oldugunu dile getiren Özkul, beraat ve tahliyesini talep etti.

Sanik Serkan Özkul ise son sözlerinde samimi beyanlarda bulundugu için beraat ve tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, "uyusturucu ve uyarici madde ticareti yapma ve saglama" suçundan saniklardan Turgay Özkul'a 13 yil hapis ve 110 bin lira adli para cezasi, Serkan Özkul'a 7 yil 2 ay 20 gün hapis ve 61 bin 100 lira adli para cezasi, Irfan Çaliskan'a ise 10 yil 10 ay hapis ile 91 bin 660 lira adli para cezasi verdi.

Serkan Özkul'un hüküm kesinlesinceye kadar adli kontrol sartiyla tahliyesine hükmeden heyet, Turgay Özkul'un ise tutuklulugunun devamina karar verdi. Heyet ayrica tutuksuz yargilanan A.A'nin ise beratini kararlastirdi.

- Olay

Erzincan'da polis ekipleri 06 Ekim 2020'de Erzincan-Erzurum kara yolundaki uygulama noktasinda süphe üzerine bir otomobil durdurmustu. Araçtaki aramada 5 kilo 49 gram sentetik uyusturucu ele geçirilmis, Serkan ve Turgay Özkul tutuklanmisti.

Kaynak: AA