Antalya Ticaret Borsasi Baskani Çandir'dan GTB'ye Ziyaret

Antalya Ticaret Borsasi (ATB) Yönetim Kurulu Baskani Ali Çandir, Gaziantep Ticaret Borsasini (GTB) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci ve Meclis Üyesi Murat Çetin’le bir araya geldi.

Antalya Ticaret Borsasi Baskani Çandir'dan GTB'ye Ziyaret
Ziyarette, iki borsa arasindaki is birligi olanaklarinin gelistirilmesi, sürdürülen projeler, çalismalar ve YÖREX fuari hakkinda istisarelerde bulunuldu.

Farm Netwok Kongresine katilmak üzere Gaziantep’e gelen ATB Yönetim Kurulu Baskani Ali Çandir, GTB’yi ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci ile birlikte Gaziantep Et Hali ve Et Borsasinda incelemelerde bulundu.

Et Borsasi ve Et Hali hakkinda bilgiler aktaran GTB Baskani Akinci, 2017 yilinda insaatina baslanan tesisin 2020 yili sonuna dogru Gaziantep ve bölge ekonomisine kazandirildigini ifade etti.

Et Borsasinin sadece güvenli üretim ve tüketim noktasinda degil ayni zamanda bölgesel ticari aktivitelerin gelismesinde de önemli bir cazibe merkezi görevi üstlendigini kaydeden Akinci, “Teknolojik alt yapisiyla Gaziantep’i bu alanda farkli bir noktaya tasiyan tesisimizde sadece sehrimizdeki kasap ve tacirlere degil, bölge illerindeki tüm sektör temsilcilerine de hizmet vermeyi amaçliyoruz” dedi.

Gaziantep Büyüksehir Belediyesinin destekleriyle yaklasik 32 bin metrekare toplam alan üzerinde insa edilen Et Borsasi ve Et Halinin Türkiye’nin en büyük ve en modern kompleks yapilari arasinda yer aldigini vurgulayan Akinci, “19 bin metrekare kapali alan üzerinde hizmet veren tesiste, Et Borsasi idari hizmet binasinin yani sira, 52 adet Kasap Dükkani, 14 Adet Sakatat Dükkani, 4 adet Kuyruk saklama deposu, et teshir ve satis salonu, 344 m2 toplam alana sahip 4 adet soguk hava deposu, 1 adet et parçalama ünitesi ve 14 adet ticari dükkân bulunmakta. Alici ve saticilarin biraya gelmesini ve kümelenmesini saglayan tesiste, toptanci kasaplar tarafindan alinan etler soguk zincir kirilmadan monoray hatti ile kasap dükkanlarindaki soguk hava depolarina kadar tasinmakta. Islemlerin her asamasinda saglik ve hijyen hep ön planda tutulmakta” seklinde konustu.

Akinci, konusmasinda ayrica Antep Fistigi Lisansli Depo hakkinda da bilgiler verdi. IKA destekleriyle geçen yil hizmete kazandirilan Türkiye’nin ilk ve tek Antep Fistigi lisansli deposunun fistigin ana vatani Gaziantep’te ürün alimlarina basladigini belirten Akinci, deponun üretici, tüccar ve sanayicilere; ürünlerini saglikli ve güvenli bir ortamda muhafaza etme imkâni sagladigini sözlerine ekledi.

ATB Yönetim Kurulu Baskani Al Çandir ise yaptigi degerlendirmede, üretim ve ticaret kenti Gaziantep’te yapmis olduklari ziyaret ve programlardan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

GTB’yi hayata kazandirdigi projelerden dolayi kutlayan Çandir, konusmasinda ayrica Antalya Ticaret Borsasi öncülügünde her yil geleneksel olarak düzenlenen Yöresel Ürünler Fuari

YÖREX hakkinda da açiklamalarda bulundu. Gaziantep’in YÖREX Fuarina her yil katilim saglayarak destek veren illerin basinda geldigini vurgulayan Çandir, bu sene 11’incisi düzenlenecek olan YÖREX fuarina Gaziantep’i tüm renkleriyle beklediklerini söyledi.

Kaynak: İHA