Agri'da 1500 Kisi Kapasiteli Modern Il Halk Kütüphanesi Kurulacak

Vali Osman Varol: 'Anadolu'nun çocuklari, dünyanin neresinde herhangi bir alanda en yüksek standart varsa o standarda layiktir. Agri'mizin çocuklari da ayni sekilde her seyin en iyisine layiktir' Kültür ve Turizm Bakanligi Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdür Vekili Ali Odabas: 'Bakanlik olarak simdiye kadar hiç yapilmamis kütüphane çesitleri olusturmaya, Türkiye'ye yakisacak sekilde her yere farkli projelerde kütüphaneler yapmaya çalisiyoruz'

Agri'da, gençlerin iyi bir ortamda ders çalisabilmeleri için 8 bin metrekare kapali alani bulunan 1500 kisi kapasiteli yeni il halk kütüphanesinin yapimi için protokol imzalandi.

Agri Valiligi Toplanti Salonu’nda "Agri Yeni Il Halk Kütüphanesi Tanitim Toplantisi ve protokol imza töreni düzenlendi.

Törende bir konusma yapan Agri Valisi Osman Varol, kentte genç nüfusun fazla oldugunu ve bu gençlerin gittikleri birçok ortamda ders çalisabilecekleri mekan talep ettigini söyledi.

Kentte yapmayi planladiklari il halk kütüphanesinde egitim siniflari, beceri atölyeleri, okuma salonlari, özel çalisma alanlari, konferans salonu ve cep sinemasi gibi çesitli bölümlerin olacagini belirten Varol, sunlari belirtti:

"Bir yönetici olarak sükretmemiz lazim. Gençler bizden sicak ortamda ders çalisabilecekleri kütüphane istiyor, bir mekan istiyor. Benden alakasiz, kültürümüzün disinda, sonu kötüye varacak seyler istemiyor. Biz de çocuklarimizi alisveris merkezleri ya da farkli ortamlardan kurtarip kütüphanelerde vakit geçirmelerini istiyoruz. Kütüphanenin kurulacagi 8 bin metrekarelik kapali alan ilimiz için iyi bir alandir. Burada 1500 kisi ayni anda oturup ders çalisabilecek."

Varol, kentte kis mevsimlerinin çetin ve uzun geçtigini, bunun yani sira hanelerdeki nüfusun fazla oldugunu vurgulayarak, kütüphanenin yapilmasiyla ögrencilerin rahatlikla buraya gelip sicak ortamda ders çalisabileceklerini anlatti.

Kentte her alanda projeleri hayata geçirip iyi hizmetler yapmak istediklerini ifade eden Varol, "Biz diyoruz ki Anadolu insani her seyin en iyisine layiktir. Anadolu'nun çocuklari, dünyanin neresinde herhangi bir alanda en yüksek standart varsa o standarda layiktir. Agrimizin çocuklari da ayni sekilde her seyin en iyisine layiktir. Dolayisiyla onlara dünya standartlarina bir hizmet sunmak isliyoruz." dedi.

- Dünyada ilk kütüphaneler Mezopotamya'ya kuruldu

Agri Belediye Baskani Savci Sayan ise kütüphaneye yakin olan insanlarin siddetten ve silahtan uzak durduguna, dünya tarihine baktiklarinda ilk kütüphanelerin kuruldugu yerlerin Mezopotamya olduguna dikkati çekti.

Sayan, sunlari kaydetti:

"Maalesef yillarca kendi öz gelenek ve göreneklerimizden uzaklasarak sadece Avrupa'nin, modern çagin bazi reklamlari ve algilarina kurban edilerek bu bölgedeki kültürel faaliyetlere yönelik çalismalari belki de yeterince yapamadik. Özellikle Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in yönetiminde bu alanda çok büyük çalismalar yapildigini görüyorum."

Kültür ve Turizm Bakanligi Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdür Vekili Ali Odabas da "Bakanlik olarak simdiye kadar hiç yapilmamis kütüphane çesitleri olusturmaya, Türkiye'ye yakisacak sekilde her yere farkli projelerde kütüphaneler yapmaya çalisiyoruz." dedi.

Ildeki çesitli kurum ve kuruluslarinin yöneticilerinin katildigi program, Vali Varol ile Odabas'in "Agri Yeni Il Halk Kütüphanesi”nin yapimi için protokol imzalamasiyla sona erdi.
Kaynak: AA