Yesim, Kres Hizmetiyle Misir'da Da Ilke Imza Atti

Yesim Tekstil, Bursa’da 1988 yilinda hayata geçirip devam ettirdigi kres hizmetini Misir’daki Ismailia tesisine de tasidi. Bursa’daki kres birimi ile gerek sektörde gerek ülke sanayisinde öncü olan ve günümüze dek ortaya koydugu sürdürülebilir çizgisiyle birçok platformda örnek gösterilen Yesim’in kres hizmeti, Misir sanayisi ve tesisin bulundugu üretim bölgesi için de bir ilk olma özelligi tasiyor.

Yesim, Kres Hizmetiyle Misir'da Da Ilke Imza Atti
Global firma kimligine uygun olarak yurt disi operasyonlarini büyüme stratejisine paralel gelistirmeye devam eden Yesim, Jade Tekstil ile 2016 yilindan bu yana Misir’dan gerçeklestirdigi ihracatini 4 kat, istihdami da 2.5 kat arttirarak son üç yildir üst üste Misir’in en büyük hazir giyim ihracatçisi olma basarisini gösterdi.

Jade Tekstil ile bir Türk sirketinin yurt disinda tek çati altinda sagladigi en büyük istihdamlardan biri haline geldiklerini ifade eden Yesim Grup Co CEO’su Selim Sankaya, son bir gelisme olarak halihazirda Bursa tesislerinin bir parçasi olan ve Yesim denince ilk akla gelen unsurlardan biri olan kres hizmetlerini Misir’daki Ismailia tesislerinde de devreye aldiklarini belirtti.

Mevcut kres biriminde 300 çocuga hizmet vermeyi planladiklarini dile getiren Sankaya, “Kresimiz, Misir sanayisinde bir ilk olma özelligi tasiyor. 33 yildir kadin çalisanlarimiza sagladigimiz ücretsiz kres hizmetimizle kadin istihdamini güçlendirmeyi önceliklendirdik. ‘Kadin dostu firma’ vizyonumuzun bir parçasi olan bu hizmeti böylece Misir’a da tasimis olduk. Kres birimimizin açilisi Misir Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Mohamed Mahmoud Saafan ve bakanlik yetkililerin katilimiyla gerçeklesti.” diye konustu.

Sankaya söyle devam etti:

“Kres birimimizin insa asamasinin tamamlanmasinin ardindan isletmeye alinmasi yaklasik 6 ay sürdü. Buna birimin fiziki yapilanmasi, ise alim süreci ve bakicilarin egitimi de dahil. Tüm yatirim sürecimiz 260 bin dolari buldu. Birimimizde nihai hedefimiz 6 sinifa sahip olmak. Kresimize 90 günlükten 6 yasina kadar olan tüm çocuklarimizi kabul ediyoruz. Anneler dogumdan sonraki süreçte ise döndüklerinde mesai saatleri içinde çocuklarini emzirebilecekler. Mevcut kres birimimizle Ismailia Serbest Bölgesi’nde krese sahip ilk sirket olduk. Misir genelinde de krese sahip ilk hazir giyim tesisiyiz. Diger firmalar kendi içinde kres hizmeti vermek yerine çogunlukla ailelere ödenek saglamayi tercih ediyor.”

“Toplumsal Cinsiyet Esitligi birimi de Misir’da bir ilk”

Sankaya, Misir Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Mohamed Mahmoud Saafan ve bakanlik yetkililerinin ziyareti sirasinda yine tesis bünyesinde faaliyete geçirdikleri “Toplumsal Cinsiyet Esitligi ve Kadinlarin Ekonomik Güçlendirilmesi” biriminin açilisini da gerçeklestirdiklerini söyledi.

Söz konusu birim araciligi ile Ismailia’da toplumsal cinsiyet esitligi kültürünü yayginlastirmayi hedeflediklerinin altini çizen Sankaya, “Tesis bünyesinde hiçbir ayrimciliga ya da istismara müsamaha gösterilmemesini amaçlayan bir yapi bu. Bu tesis Misir’da bu konuda olusturulan ilk birim olma özelligi ile de diger firmalara liderlik edecek. Birimimize kadin çalisanlarimiz istedikleri zaman basvurup destek alabilecekler. Bu olusumla kadin çalisanlarimizla ilgili kariyer yönetimi dahil olmak üzere onlarin gelisimlerine dair birçok konuyu da ele alacagiz. Global vizyonumuza uygun olarak basta Misir’daki fabrikalarimizda olmak üzere diger tüm tesislerimizde hayata geçirdigimiz iyi uygulamalari, Bursa merkez tesisimizdekilerle hizalamaya çalisiyoruz. Global firma olmanin geregi budur. Bu birimde gerçeklestirilecek egitimler, orta ve uzun vadede toplumsal fayda olarak geri dönecektir.” diye konustu.

Yesim, bugüne kadar Toplumsal Cinsiyet Esitligi çalismalari ve 33 yildan bu yana Bursa’da çalisanlarinin çocuklarina ücretsiz hizmet veren kresiyle dünya genelinde birçok yerde en iyi örnekler arasinda yer almisti. Bu çerçevede Yesim Kresi son olarak, geçtigimiz hafta Uluslararasi Çalisma Örgütü (ILO) Ankara Ofisi tarafindan kurumlar arasi is birlikleri ile kadin istihdamini desteklemek amaciyla erken çocukluk bakimi ve egitimi (EÇBE) uygulamalarina iliskin yayinlanan raporda da örnek uygulama olarak gösterildi.
Kaynak: İHA