Tokat'ta Pandemiden Sonra Ilk Mezuniyet Töreni

Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesinde (TOGÜ) pandemi sonrasinda ilk mezuniyet töreni yapildi.

Tokat'ta Pandemiden Sonra Ilk Mezuniyet Töreni
Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Tip Fakültesi tarafindan 2020-2021 mezuniyet töreni üniversitenin kapali spor salonunda gerçeklestirildi.

Törende Tip Fakültesi dönem birincisi Dr. Enfal Ayse Al konusma yapti. Çocukluk yillarinda kurduklari hayalin sorumlulugunu yillarca omuzlarinda tasidiklarini belirten Al, “Bizler çocukluk yillarinda kurdugumuz bir hayalin sorumlulugunu yillarca omuzlarimizda tasirken uykumuzdan, arkadaslarimizdan, ailemizden kimi zaman da sagligimizdan fedakarlik ederek bugüne gelebildik. Yillar önce kendime ve ögretmenlerime verdigim sözü tutarak bugün karsinizda konusmaktan dolayi onur duyuyorum” dedi.

Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Sahin ise konusmasinda son iki yilda ögretim üyesi sayisinda önemli bir artisin yasandigini kaydetti.

Tip Fakültesinin saglik hizmetinde daha ileriye gittigini belirten Rektör Sahin, “Ögrencilerimizi çok daha iyi ortamlarda yetistirmek istiyoruz. Daha önceleri üniversitelerde intern doktor olarak egitim verilen ögrencilere herhangi bir ödeme yapilmiyordu. Ama bugün itibariyle kendilerine hem saglik sigortasi yapiyoruz hem de bir miktar maddi destek veriyoruz. Ümit ediyoruz ki ögrendikleri bilgiler ve tecrübeler sayesinde vatanina, milletine, memleketine ve ailesine hayirli hizmetler icra ederler” dedi.

Rektör Sahin, Tip fakültesi ögretim üyelerinin pandemi sürecinde ciddi anlamda saglik destegi verdigine dikkat çekerek, “Saglik hizmetinin yani sira ögrencilere en yüksek egitimi verdiniz. O nedenle de her birinize çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan mezun olan ögrencilere diplomalari takdim edildi. Akabinde Doç.Dr. Serhat Karaman’in koordinesinde hekimlik andi okundu. Keplerin havaya atilmasiyla birlikte tören sona erdi.
Kaynak: İHA