Rusya'dan Gelen Heyet, Türkiye'de Turizm Bölgelerindeki Incelemelerine Basladi

Bu hafta açiklanmasi beklenen heyetin hazirlayacagi rapor, Rusya ile Türkiye arasindaki turizm uçuslarinin baslatilmasi kararinda etkili olacak.

Rusya Federasyonu'ndan Türkiye'deki tatil bölgelerinde sihhi ve epidemiyolojik durumu yerinde incelemek amaciyla gönderilen heyet, ilk önce geldikleri Antalya Havalimani ve iki otelde çalismalarina basladi.

Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi'ndan (TGA) yapilan açiklamaya göre, heyetin hazirlayacagi rapor, Rusya ile Türkiye arasindaki turizm uçuslarinin baslatilmasi kararinda etkili olacak.

Bu sabah Antalya'ya ulasan ve ilk incelemelerini Antalya Havalimani ile iki otelde yapan heyet, Antalya'da "Güvenli Turizm Sertifikasi" almis tesisleri ziyaret ederek, kamu yetkilileri ve sektör çalisanlari ile bilgi alisverisinde bulunacak.

Heyet raporunun bu hafta açiklanmasi bekleniyor.

Rusya Halk Sagligi ve Tüketici Haklari Kurumu temsilcilerinin yer aldigi heyete, Türkiye'den Saglik Bakan Yardimcisi Tolga Tolunay, Kültür ve Turizm Bakanligi Tanitma Genel Müdürü Timuçin Güler ile Bakanlik Bas Müfettisi Sule Aktürk, Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Direktörü Selami Kiliç, Bilim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Serhat Ünal ve Prof. Dr. Ates Kara gibi isimlerin yani sira TGA yetkilileri ev sahipligi yapiyor.
Kaynak: AA