Olimpiyatlarda Ilk Defa Yer Alacak 3X3 Basketbolun Programi Belli Oldu

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlari’nda ilk defa olimpik spor olarak yer alacak 3x3 basketbolda ilk maç kadinlarda ev sahibi Japonya ile Rusya arasinda oynanacak. Tokyo’da 24 Temmuz tarihinde oynanacak maç, olimpiyat tarihindeki ilk 3x3 basketbol maçi olarak tarihe geçecek.

Olimpiyatlarda Ilk Defa Yer Alacak 3X3 Basketbolun Programi Belli Oldu
Tokyo 2020’de kadinlarda ve erkeklerde 8’er olmak üzere toplamda 16 takim mücadele edecek. Maçlar 24-28 Temmuz tarihleri arasinda oynanacak. Kadinlarda; Rusya, Çin, Mogolistan, Romanya, Amerika, Fransa, Japonya ve Italya yer alacak olup, erkeklerde; Sirbistan, Rusya, Çin, Japonya, Polonya, Hollanda, Letonya ve Belçika ülkeleri mücadele edecek.

Olimpiyat Oyunlari’nda 3x3 basketbol için kura çekilmeyecek, çünkü 8’er takim da ilk üç buçuk gün boyunca tek bir grupta birbirleriyle oynayacak ve 4. günde gruplarini 3 ve 6. sira arasinda bitiren takimlar için tekli eleme sistemine göre eslesecek. Gruplarini ilk 6 sirada bitiren takimlar eleme turuna yükselirken, 1 ve 2. siradaki takimlar direkt yari finale yükselecek ve 7 ile 8. siradaki takimlar elenecek.

Yari finaller ve tüm madalya maçlari 28 Temmuz’da oynanacak.
Kaynak: İHA