MHP Heyeti Cüruf Tesisi Yapilmasi Planlanan Bölgeyi Gezdi

MHP Alapli Ilçe Baskani Erol Oktay ve beraberindeki heyet, Alapli-Eregli baglanti yolunun Osmanli köyü mevkisinde cüruf tesisi yapilmasi planlanan bölgeyi gezdi.

MHP Heyeti Cüruf Tesisi Yapilmasi Planlanan Bölgeyi Gezdi


Bölgede incelemelerde bulunan beraberindeki MHP Ilçe Teskilati, son zamanlarda bölgenin "çevre kirliligi" gerekçesiyle cüruf tesisinin üzerinden siyasi bir sova malzeme yapildigini söyledi.

Oktay, yetkililere cürufla ilgili aydinlatilma bir çalisma yapma çagrisinda bulundu. Oktay, “Bundan 8 ay önce MHP olarak buraya bir cüruf ayrisma tesis kurulacagi o zaman halkimizin bir zarar verecegi yaninda olmayacagimizi ve halkimizin yaninda olacagimizi ve böyle bir yapilasmanin tesisinde altina imza atmayacagimiz söyledim. Bu konuda Zonguldak Valimiz ziyaretinde 29 madenden olusan ayirtilacak dendi. O günden bu güne kadar bir ay içerisinde Alapli’da degisik seyler yasanmaya baslandi. Buraya farkli siyasi parti milletvekilleri geldi. Simdi buradan sunu söylüyorum. Kimse Alapli’ya oy için bir seyler kazanmak için gelmesin. Alapli insani bilinçli insanidir. Alapli insanimiz bazi seyleri yemez. Buradan bunu net olarak söylüyorum. Kimseyi buradan germeye gerek yok. Simdi buraya gelerek, Milletvekili ve Genel Baskan yardimcisini getiriyorsun. 8 aydan beri neredesiniz, Kavak Deresi Alapli sinirlari içerisinde degil mi? Eger Alapli’ya buradan sikinti olusan bir olay varsa, 8 aydan beri buraya geleceksiniz” diye konustu.



CHP Il Genel Meclis Üyelerinin tesisin kurulmasi için Zonguldak’ta onay verdigini de anlatan Erol Oktay, ”Tesis kurulsun diye buraya el kaldirip onay vereceksiniz. Buraya geldiginde biz bu tesisi açtirmayacagiz diyeceksiniz. Sizde bunu bize oy olarak geri döndüreceksiniz. Ya siz kimin akliyla dalga geçiyorsunuz. Gerilmenin sebebi de su; yalandan yere kimse kimsenin akliyla oynamasin. Biz suna karsi degiliz, eger buraya bir tesis açilacaksa. Açilir, ama gelir buraya bilirkisi açiklamasini yapar. Insanlarimizi aydinlatilir. bilgi verilir. Bu insanlarimiz ikna edilir. Bu tesiste 15-20 kisi istihdam saglayacak, bir isyeri açilacak. Zararli degilse zararli degildir denilerek, vatandaslar ikna edilecek. Bu alanda ormanimiz var, yesilliklerimiz var, bunlara dikkat etmemiz lazim. Alapli’ya sahip çikmamiz lazim. Burada insanlarin magduriyeti varsa çözülmeli, dinlenmeli buradaki insanlar kâle alinmali. Sokaga çikip biz Alapli sevdalisiyiz demekle bazi seyler olmuyor” diye konustu.

Kaynak: İHA