Korona Virüs Hastasi 35 Günlük Yasam Mücadelesini Kazandi

Sanliurfa’da korona virüse yakalanan ve durumunun agirlasmasi üzerine ambulansla Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne sevk edilen 35 yasindaki hasta, yogun bakimdaki 35 günlük zorlu yasam savasinin ardindan korona virüsü yenerek hayata yeniden tutundu.

Korona Virüs Hastasi 35 Günlük Yasam Mücadelesini Kazandi
Sanliurfa’da yasayan 35 yasindaki Mehmet Demir, korona virüse yakalandi. Gördügü tedavinin sonuç vermemesi sonrasinda kisa sürede durumu agirlasan Demir, acil olarak ambulansla Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne sevk edildi. Yogun bakima alinan ve solunum cihazina bagli olarak hayatini devam ettiren hasta, 35 günlük zorlu yasam mücadelesini kazanarak hayata yeniden tutundu.

“Akcigerleri toparlandi, ailesine ve kendisine geçmis olsun”

Ameliyat sonrasi hasta hakkinda açiklamalarda bulunan ANKA Hastanesi Gögüs Hastaliklari Uzmani Dr. Belgin Ikidag, "Hastamiz uyguladigimiz tedavilere olumlu yanit verdi. Uzun süre solunum cihazina baglandiktan sonra hastamizin sagligina kavusmasi bir hekim olarak bizleri çok mutlu etti. Bazi hastalarimiz hastaligi çok agir geçiriyor. Mehmet Bey de bu hastalardan biriydi. Hastamizin tedavisi sürerken Pnömotoraks olmasi nedeniyle toraks tüpü de takildi. Daha sonra tüpü çekildi, servise alindi. Tedavisi tamamlanan hasta oksijen cihaziyla taburcu edildi. Hastamizin durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor. Oksijen kullanimi çok azaldi. Akcigerleri toparlandi. Kontrolleri için hastayla iletisim halindeyiz. Mehmet Bey ve ailesine geçmis olsun dileklerimizi sunuyoruz" dedi.



Hastalik ve tedavi süreci hakkinda bilgi veren ANKA Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmani Doç. Dr. Rauf Gül, “Hastamiz, Sanliurfa’da bir saglik kurulusundan acil olarak hastanemize geldi. Geldiginde solunum sikintisi yasiyordu. 35 günlük yogun bakim sürecinde solunum cihazina bagli olarak hayatini devam ettirdi. Bu süreçte hastamizi yasama baglayabilmek için büyük emek verdik. Yogun bakimcilar olarak bir hastayi kaybettigimizde çok üzülüyoruz. Ölümlerin yasanmamasi için temizlik, hijyen ve maske kurallarina uyulmasi özenle rica ediyoruz" ifadelerini kullandi.

“Sagligin yerini hiçbir sey tutmuyor”

Yogun bakim sürecinin ardindan yasama tekrar dönmenin sevincini yasayan Mehmet Demir ise, “Geçirdigim süreç psikolojik ve fiziksel olarak beni ve ailemi çok yordu. Yogun bakim hayatimin en zor zamanlariydi. Sanliurfa’dan ambulansla ANKA Hastanesi’ne sevk edildigimde hastaligin ciddiyetini o zaman anladim. 35 gün bana 35 yil gibi geldi. Su an taburcu oldum. Tedavi sürecim evde devam edecek. Ara ara oksijen kullaniyorum. Daha rahat nefes alabiliyorum. Sagligin yerini hiçbir sey tutmuyor. Ilgi ve alakalarindan dolayi basta degerli hekimlerim Uzm. Dr. Belgin Ikidag, Doç. Dr. Rauf Gül’e, ANKA Hastanesi yönetimi ve tüm saglik çalisanlarina tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA