Gelecegin Yazarlari Ödüllerine Kavustu

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Ayvalik Belediyesi Çagdas Yasam Türkel Minibas Gençlik ve Çocuk Kütüphanesi yönetiminde iki ayri kategoride ilk kez düzenlenen “Nejat Hürbas Hikâye Yarismasi” ödül töreni Vural Sinemasi Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçeklestirildi.

Gelecegin Yazarlari Ödüllerine Kavustu
Ödül törenine Ayvalik Kaymakami Gökhan Görgülüarslan, Ayvalik Belediyesi Baskan vekili Merih Arslan, ünlü yazar Feyza Hepçilingirler, jüri üyeleri ve gelecegin yazarlari gençlerin ebeveynleri katildi.

Sabahat Cihan Sisman Güzel Sanatlar Lisesi Oda Orkestrasi’nin keman dinletisiyle renk kattigi törende konusan kütüphanenin kurucusu Ahmet Kerim Erhan, kayinpederi Nejat Hürbas’in anisina gereklestirdikleri yarismaya destek veren herkese tesekkür ederek, “Yazinin binlerce yil önce bulunmasindan sonra insanlik yasam tarzi olarak büyük bir atilim gerçeklestirdi. Iç dünyasi, vurgulari, karakteri, hirslari, zayifliklari erdemleri konusunda pek fazla ilerlenemese de, bu konudaki ilerleme ancak cehaleti yenmek ve dolup tastiktan sonra çevremize bildiklerimizi ve düsündüklerimizi anlatmakla bu ilerleme saglanabilecektir. Bugün bu yarismamiza katilan her biri birbirinden degerli çocuklarimiz tam da bunu yaptilar. Hayallerini, düsüncelerini, bilgilerini bizlere aktardilar. Bu çabalari için hem kendilerini hem de sevgili anne-babalarini degerli ögretmenlerini tebrik etmek istiyoruz.” dedi.

Törende konusan Ayvalik Belediyesi Kültür Isleri müdürlügü Sorumlusu Erkan Cilak, yarismanin organizasyonu sirasinda destek veren Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin basta olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ederek, “Karanliklar ancak bu çocuklarin kalemlerinin ucundaki mesaleyle aydinlanacaktir” ifadelerini kullandi.

Muhabirimize açiklamalarda bulunan ünlü yazar Feyza Hepçilingirler ise dogup büyüdügü kent olan Ayvalik’in kitap okuyan bir ilçe olmasini çok istedigini vurgulayarak, “Bu amaçla Ayvalik Belediyesi ile benim adimi tasiyan bir kütüphane kurduk. Bunun disinda Ayvalik’imizda bir gençlik merkezi ile bir kütüphanenin daha hizmete girmesi gerçekten çok sevindirici. Umarim, gerekli ilgiyi Ayvalik halki bu kütüphaneye de gösterir. Özellikle de gençlerimizin kütüphanelere ilgi göstermesi çok önemlidir. Çünkü gençlerimiz ve çocuklarimiz bizim gelecegimizdir.” diye konustu.

Ayvalik Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü’nün katkilariyla; kütüphanenin kurucusu Kerim Erhan ve Çagdas Yasami Destekleme Dernegi Ayvalik Subesi tarafindan ortak organize edilen yarismada, “Ayvalik, Mübadele ve Insan” ve “Zeytin Diyarinin Çocuklari” konularinin islenildigi ögrenildi.

Ayvalik’taki ilkokullarin 3 ve 4. siniflarinin yani sira ortaokullarin 5, 6, 7 ve 8. siniflarinda egitim gören ögrencilerin katildigi yarismanin seçici kurulunda; ünlü yazar Feyza Hepçilingirler’in yani sira Adnan Saraçoglu, Erdem Seçmen, Fatih Erdogan ve Füsun Çetinel yer aldi.
Kaynak: İHA