Dügün Sezonu Basladi, Kiras-Fistana Ilgi Artti
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde normallesme süreciyle birlikte dügün sezonunun baslamasiyla yöresel kiyafet olan kiras-fistana ilgi yeniden artti.

Dügünlerin vazgeçilmezi olan kiras-fistanlarin uzun süre sonra yeniden alici bulmasi saticilarinin yüzünü güldürdü. Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Vedat Çogaç, vakalardaki düsüsün esnafi heyecanlandirdigini söyleyerek, “Esnafimiz yine eskisi gibi çalismaya basladi.
Bu da bizi çok memnun ediyor. Bu pandeminin bunca olumsuzluklarina ragmen, yeni is yerlerinin de açilmasi çok güzel. Çok sevindirici bir durum. Insallah böyle devam eder ve daha da güzel olur. Su an esnafimizin yüzü gülüyor, bu da olumlu sekilde bizleri etkiledi. Insallah en kisa zamanda bu hastalik tamamen biter” dedi.
Cengiz Topel Caddesi üzerinde kiras-fistan satan Nevzat Boz ise normallesme süreciyle birlikte islerinin açildigini belirterek, “Bir seneden fazladir islerimiz durmustu. Yapilan siki denetimler sonucu ülke genelinde vaklar düstü, haliyle bu da açilmaya yansidi. Haliyle dügün sezonu da açildi. Insallah kisa sürede bu hastalik tamamen biter ve herkes sagligina kavusur” ifadelerini kullandi.
Esnaf Abidin Çelik de korona virüsün kendilerini etkiledigini belirterek, “Dügünler olmadigi için çalisamaz duruma gelmistik. Sag olsun Saglik Bakanliginin yogun çabalari sonucu asilama basladi ve siki denetimler yapildi. Simdi vakalarin düsmesiyle dügün sezonu açildi. Müsteriler gelmeye basladi.
Satislarimiz simdi iyi” diye konustu.
Esnaf Ceylan Demir ise yaklasik bir senedir islerinin durdugunu ifade ederek, “Isimiz dügün sezonunda olur. Sükür simdi sezon açildi. Müsteriler gelmeye baslandi. En güzel tarafi asilama dönemi baslandi. Çünkü asi vakalarin düsmesine neden oldu. Asilamanin etkilerini görüyoruz. Islerimiz baya iyilesti. Tek umudumuz bu hastaligin bir an bitmesi ve tüm esnafin rahat bir nefes almasidir” seklinde konustu.
