Dr. Özlem Türeci Ve Prof. Dr. Ugur Sahin'e 'Saglik' Ödülü

Aydin Dogan Vakfi tarafindan, her yil kültür, sanat, edebiyat ve bilim alanlarinda, ulusal ve uluslararasi basariya ulasmis kisi ya da kurumlari ödüllendirmek amaciyla verilen ‘Aydin Dogan Ödülü’nün bu yilki sahipleri bilim insanlari Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Ugur Sahin oldu.

Dr. Özlem Türeci Ve Prof. Dr. Ugur Sahin'e 'Saglik' Ödülü
Aydin Dogan Vakfi tarafindan, 1996 yilindan bu yana her yil, kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farkli alanlarda, ulusal ve uluslararasi platformlarda övgü kazanan kisi ve kurumlari ödüllendirmek amaciyla verilen Aydin Dogan Ödülü’nün, bu yil biyoteknoloji alaninda bugüne kadar çok degerli çalismalara imza atan, son olarak Kovid-19 asisinin gelistirilmesi süreciyle insanliga hizmet eden bilim insanlari Prof. Dr. Ugur Sahin ve Dr. Özlem Türeci’ye verilmesi kararlastirildi. Vakif Yönetim Kurulu, 25. Aydin Dogan Ödülü’nün 2020 yili Mart ayinda baslayan koronavirüs salgininin ikinci yilinda dünyanin pek çok ülkesinde oldugu gibi Türkiye’de de uygulanan asinin gelistiricileri Özlem Türeci ve Ugur Sahin’e verildigini açikladi.

Aydin Dogan Vakfi’ndan yapilan açiklamada, “Aydin Dogan Ödülü’nün 2021 yilinda biyoteknoloji alaninda bugüne kadar çok degerli çalismalara imza atan, son olarak Kovid-19 asisinin gelistirilmesi süreciyle tüm dünyaya umut olan degerli bilim insanlari Özlem Türeci ve Ugur Sahin’e verilmesini uygun görmüstür. Dünya çapinda milyonlarca insanin hayatini kurtarma potansiyeline sahip bu dikkat çekici bilimsel basarinin tüm dünya için ilham verici bir örnek oldugu da ayrica degerlendirilmistir" denildi.

Prof. Dr. Ugur Sahin ve Dr. Özlem Türeci Aydin Dogan Ödülü’ne layik bulunmus olmaktan sevinç ve onur duyduklarini ifade ettiler. Ugur Sahin duygularini söyle paylasti: "Aydin Dogan Ödülü, bilimin olusturabilecegi farkin takdir edilmesi bakimindan büyük bir önem tasiyor. Sanat, bilim ve kültür alanlarina katkida bulunan, çocuklarin egitimini ve onlarin egitime esit erisim saglamasini destekleme yolunda bu ödülün temsil ettigi misyonun degerli elçileri olarak görülmekten onur duyuyoruz.”

Ödül pandeminin elvermesi halinde sonbahar aylarinda Almanya’da düzenlenecek bir törenle takdim edilecek. Ödül töreninin tarihi Özlem Türeci ve Ugur Sahin’in yogun ajandalarina göre daha sonra belirlenerek kamuoyuna açiklanacak.
Kaynak: İHA