CHP'li Kaya Açiklamasi 'HDP Izmir Binasina Yapilan Saldiri, Sadece Izmirlileri Degil Bütün Barisseverler Insanlari Üzdü'

CHP Ankara Milletvekili Yildirim Kaya, HDP'nin Izmir il binasina yapilan saldirinin sadece Izmirlileri degil dünyadaki bütün barissever insanlari üzdügünü söyledi.

Kaya, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda HDP Izmir il binasindaki saldiriya deginerek Türkiye'nin barisina, demokrasisine ve kardesligine kursun sikildigini belirtti. Bu saldirinin sadece Izmirlileri degil dünyadaki bütün barissever insanlari da üzdügünü dile getiren Kaya, "Tetigi çekenin yakalandigi söyleniyor. Bu yetmez, tetigi çekenlerin arkasinda kim var? Bu kisi bir kamu çalisani ama silahlarla çekilmis fotograflari var. Bunlara seyirci kalanlar vicdanlariniz rahat mi? Saldirganin binaya girisi engellenmiyor ama HDP'lilerin girisi engelleniyor. Bu kabul edilecek bir durum degil. Bu ülke, baris ve demokrasi içinde yasamak istiyor. Eger adalete, barisa sikilan kursunun önüne geçilmeze bu ülkede hiç birimizin huzuru kalmaz." diye konustu.

Kaya'nin basin toplantisina eslik eden CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancioglu ise Saroz Körfezi'nde bulunan 14 sahilin bir vakifa kiralandigini iddia etti. Sahillerin halka ait oldugunu aktaran Gaytancioglu, sunlari kaydetti:

"Bu islem anayasa ve yasalara aykiridir. Halk nerede denize girecek? Bu son derece yanlis. Kaldi ki buralar dogal SIT alanlaridir. Halkimizin kullanmasi gereken alanlar, kiralanma adi altinda birilerine kullandiriliyor. Vatandas para ödeyemeden denize giremeyecek."

Kaynak: AA