Bursa Büyüksehir Belediyesi Haziran Ayi Meclis Toplantisi Yapildi

Bursa Büyüksehir Belediyesi Haziran Ayi Meclis Toplantisi gerçeklestirildi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas'in baskanliginda yapilan toplantida gündem maddeleri ele alindi.

Toplantida, Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Dünya Çevre Haftasi etkinlikleri kapsaminda düzenlenen çevre konulu bilgi yarismasinin kazananlarina ödül verildi.

Programda, kendi imkanlariyla 700'e yakin sokak hayvanini düzenli olarak besleyen ve "Ayin vatandasi" seçilen esnaf Ali Koçak'a AK Parti Grup Sözcüsü ve Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan tarafindan plaket takdim edildi.

Aktas, toplantida yaptigi konusmada, sokak sanatçilarina verilen destegin artacagi yaklasik 1 milyon lira bütçeli Bursa Açikhava Sanat Günleri projesini uygulamaya geçireceklerini söyledi.

Salgin nedeniyle dünyada oldugu gibi Türkiye'de de birçok sektörün zor zamanlar geçirdigini vurgulayan Aktas, sunlari kaydetti:

"Devletimiz bu sektörlere imkanlari dahilinde destek oluyor. Büyüksehir olarak biz de üzerimize düseni yapmaya çalisiyoruz. Yillardir birçok projede omuz omuza verdigimiz sanatçilarimiza bu zor dönemde destek olmayi siar edindik. Bu kapsamda sokak sanatçilarimiza destek olmak için sokak sanatçilari festivali gerçeklestirdik. Hem sanatçilarimizdan hem vatandaslarimizdan çok olumlu geri dönüsler aldik. Sanatçilarimizdan aldigimiz geri dönüsler neticesinde daha genis kapsamli bir proje yapma ihtiyaci hissettik."

Projeyi Güney Marmara Tiyatrocular Kooperatifi ve Bursa Kültür Sanat Vakfi is birligiyle gerçeklestireceklerini bildiren Aktas, 17 ilçe ve açik hava sahnesinde 168 farkli program planlandigini, Bursalilari yaz boyunca çocuk oyunlari, tiyatrolar, canli gösteriler ve konserlerle bulusturacaklarini anlatti.

Aktas, 300'ü sanatçi olmak üzere yaklasik 500 kisinin projeye katilim saglayacagini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA