Biden Görüsmesi Sonrasi Putin'den Açiklama Açiklamasi 'Medya, Biden'i Farkli Tasvir Ediyor, Diyalog Sürdürmeye Hazirim'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, ABD Baskani Joe Biden ile yaptigi görüsmenin ardindan televizyonda yaptigi açiklamada, Biden’in medyada tasvir edildigi gibi olmadigini vurgulayarak, ABD’nin de istekli olmasi kosuluyla Washington ile diyalogu sürdürmeye hazir oldugunu ifade etti.

ABD Baskani Joe Biden ve Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Isviçre’nin Cenevre kentinde dün yüz yüze görüsme gerçeklestirmisti. Görüsmeye ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ve Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov da katilmisti. Görüsmede, insan haklari, Büyükelçilerin karsilikli olarak geri dönmesi, siber güvenlik konusunda isbirliginin güçlendirmesi gibi konular ele alinmisti.

Biden ile görüsmesinin ardindan televizyonda açiklama yapan Putin, ABD Baskani Biden’in basindaki tasvirinin "gerçekle hiçbir ilgisi olmadigini" belirterek, “Biden çok profesyonel, onunla çalisirken hiçbir seyi kaçirmamak için dikkatli olunmasi gerek” dedi.

ABD’nin de istekli olmasi kosuluyla Washington ile diyalogu sürdürmeye hazir oldugunu aktaran Putin, “Bu diyalogu Amerikan tarafi kadar sürdürmeye haziriz” dedi.

Kaynak: İHA