BBP'den Ücretli Ögretmenler Için 5 Bin Ek Kadro Talebi Açiklamasi

'Maksadimiz, meslek mensuplari arasinda bir adaletsizlige neden olmak degil, çok zor sartlarda çalisan ücretli ögretmenlerimizin insanca hak ettikleri bir ücrete ve güvenceye kavusturulmalaridir'.

Büyük Birlik Partisi (BBP), Kamu Personeli Seçme Sinavi'nda (KPSS) yeterli puani alan ve uzun süre Milli Egitim Bakanligi bünyesinde ögretmenlik yapan ücretli ögretmenler için 5 bin ek kadro talebinde bulundu.

Partiden yapilan açiklamada, BBP Genel Baskani Mustafa Destici'nin, her zaman ögretmenlerin ve egitim çalisanlarinin sesi ve sözcüsü oldugu belirtildi.

Destici'nin, ögretmen alimi mülakatlarinda uygulanan haksizliklarin, adaletsizliklerin ortadan kaldirilmasi için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere bütün ilgililerle görüstügü vurgulanan açiklamada, görüsmeler sonucunda, 2018'den beri ögretmen alimi mülakatlarinda puan degisikligi olmadigi ifade edildi.

Açiklamada, çok zor sartlarda ve çok düsük ücretle görev yapan ücretli ögretmenlerin durumlarinin da parti tarafindan ayni sekilde dile getirildigi aktarildi.

80 bine yakin ücretli ögretmenin, asgari ücretin yarisi kadar bir maasla, haftada yaklasik 20 saat ders vererek ögretmenlik yaptigi, bu durumun, çalisma hukukunun ruhuna aykiri oldugu, ögretmenlik meslegine de haksizlik teskil ettigi belirtilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Öncelikle gerekli mercilerle görüserek, ders saati ücretlerinin yüzde yüz arttirilarak, ögretmenlerimizin ücret magduriyetlerinin ortadan kaldirilmasini istedik. KPSS'den yeterli puani almis ve uzun süre Milli Egitim Bakanligi bünyesinde ögretmenlik yapmis ücretli ögretmenlerimizden ayrilan kontenjanin disinda ve atanacak ögretmenlerimizin sayisini etkilemeyecek sekilde, sayilari en fazla 5 bin olmak üzere sinirli sayida bir kesimin de kadroya alinmasini talep ettik. Maksadimiz, meslek mensuplari arasinda bir adaletsizlige neden olmak degil, çok zor sartlarda çalisan ücretli ögretmenlerimizin insanca hak ettikleri bir ücrete ve güvenceye kavusturulmalaridir."
Kaynak: AA