Bassavciliktan Mehmet Kaplan'in Ev Hapsi Ile Tahliye Kararina Itiraz

Gaziantep’te sevgilisinin evinde balkondan düserek yasamini yitiren Duygu Delen’in ölümüne iliskin açilan dosyada görülen 4. durusmada sanik Mehmet Kaplan hakkinda ’ev hapsi’ sartiyla tahliye karari verildi. Karara sosyal medya üzerinden pek çok tepki gelirken, Gaziantep Cumhuriyet Bassavciligi da bir açiklama yaparak karara itiraz edildigini açikladi.

Bassavciliktan Mehmet Kaplan'in Ev Hapsi Ile Tahliye Kararina Itiraz


Gaziantep’te sevgilisinin evinde balkondan düserek yasamini yitiren Duygu Delen’in ölümüne iliskin açilan dosyada yargilamaya devam edildi. Mahkeme heyeti uzmanlarin dosyaya sundugu 3 bilirkisi raporundaki çeliskinin giderilmesi için Adli Tip Kurumu Üst Kurulundan yeni rapor istenmesine ve sanik Mehmet Kaplan’in ev hapsiyle tahliyesine karar verdi. Verilen karara özellikle sosyal medya üzerinden yogun tepkiler gelmesi üzerine Gaziantep Cumhuriyet Bassavciligi bir açiklama yapti. Bassavcilik, verilen karara itiraz edildigini duyurdu.

Konu ile ilgili Gaziantep Cumhuriyet Bassavcilig’ndan yapilan açiklamada, "D.D.’in ölümü olayi ile ilgili olarak Gaziantep 10.Agir Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargilamanin 16.06.2021 tarihli durusmasinda mahkemece tutuklu sanik M.K.’in ev hapsi ile tahliye edilmesi yönündeki kararina Cumhuriyet Bassavciligimiz tarafindan itiraz edilmistir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA