TIKA'nin Pakistanli Aricilara Verdigi 'Ileri Düzey Ari Arastirma Egitimi Programi' Tamamlandi

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), ülke genelindeki 5 farkli sehirden 100 ariciya 200 kovan ve ekipman desteginde bulunarak, bu yil baslattigi "Ileri Düzey Ari Arastirma Egitimi Programi'ni" tamamladi.

Programin tamamlanmasi nedeniyle Baskent Islamabad’daki Pakistan Tarimsal Arastirma Konseyine (PARC) bagli Ulusal Tarimsal Arastirma Merkezi'nde (NARC) bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlige, Türkiye’nin Islamabad Büyükelçisi Ihsan Mustafa Yurdakul, TIKA Islamabad Koordinatörü Gökhan Umut, PARC yetkilileri ve davetliler katildi.

Büyükelçi Yurdakul, TIKA ve PARC is birliginde Pakistan’daki aricilara yönelik son birkaç yildir verilen destekleri animsatarak, bugün gelinen noktanin büyük bir basari oldugunu söyledi.

Yurdakul, TIKA’nin projesinin çok makul ve üretken oldugunu ifade ederek, bu sayede Pakistan'daki aricilara dogrudan katkida bulunduklarini ve bundan mutluluk duyduklarini belirtti.

Simdilik 5 farkli sehirde 100 kisiye aricilik alaninda egitim verilse de bu kisilerin egitecekleri kisiler araciligiyla bu sayinin katlanacagina isaret eden Yurdakul, gelecek yillarda TIKA’nin baslattigi bu program araciligiyla binlerce egitimli arici göreceklerini ifade etti.

Yurdakul, PARC yetkililerine çagrida bulunarak, ariciligin yani sira zeytin fidani dikimi ve zeytin yagi üretimine de odaklanmalari gerektigini, bunun Pakistan için oldukça faydali olacagini söyledi.

- TIKA'nin projesi, BM Güney-Güney Ofisi örnek projeleri arasina girdi

TIKA Islamabad Koordinatörü Umut ise bu yil baslattiklari Ileri Düzey Ari Arastirma Egitimi Programi'ni 100 ariciya 200 kovan ve ekipman desteginde bulunarak tamamladiklarini dile getirdi.

Umut, söz konusu egitim programinin son 3 yildir Pakistan'daki aricilik faaliyetlerine yönelik verdikleri destegin bir devami oldugunu hatirlatarak, projenin Birlesmis Milletler Güney-Güney Isbirligi Ofisi (UNOSSC) tarafindan 2021’in En Iyi Örnek Projeleri arasina girdigini kaydetti.

Kaynak: AA