Tarihi Gelibolu Yarimadasi Sahillerindeki Müsilaj Yogunlugu Havadan Görüntülendi

Marmara Denizi sahillerinde görülen ve rüzgarin etkisiyle kiyilara sürüklenen müsilajin (deniz salyasi) Tarihi Gelibolu Yarimadasi'ndaki yogunlugu drone kamerasina yansidi.

Kentte etkili olan rüzgarla yön degistiren müsilaj, Tarihi Gelibolu Yarimadasi kiyilarinda etkili oldu.

Bogazin çesitli noktalarinin yani sira Eceabat ilçesi ile Kilitbahir köyü sahilinde de görülen müsilaj, yaklasik 500 metre yükseklikten drone ile kaydedildi.

Bazi bölgelerde su yüzeyinde beton görünümü olusturan müsilajin bölgede yayildigi gözlendi.

Eceabat'ta Çamburnu mevkisi ile Kilitbahir Kalesi, Barut Iskelesi, Rumeli Mecidiye Tabyasi bölgelerinde yogunlasan müsilaj, Sehitler Abidesi ve Morto Koyu'nda da etkili oldu.

Lapseki ilçe merkezi ve yapimi süren "1915 Çanakkale Köprüsü"nün açiklarinda ise yogunluk kazanan müsilaja, Bozcaada ve Gökçeada ilçeleri ile Ezine ilçesine bagli Geyikli beldesi sahilinde rastlanmadi.

- Marmara'nin güney kiyilari havadan görüntülendi

Marmara'nin güney kiyilarinda son bir haftadir havadan görüntülenen müsilajin, Yalova'da kent merkezi ve Altinova kiyilari ile açik denizde etkisini sürdürdügü kayitlara yansidi. Özellikle Tasköprü belde sahilinde yogun olarak biriken müsilaj, Altinova tersaneler bölgesi kiyilarinda da zaman zaman etkili oldu. Çinarcik ve Armutlu ile Esenköy beldesi açiklarinda müsilaj araliklarla birikti.

Bursa'nin Gemlik ilçesinde de deniz salyasinin balikçi barinagindaki teknelerin de etrafini sarmasi kayitlarda yer aldi.

Balikesir'in Bandirma ve Erdek ilçelerinde Marmara Denizi sahiline yakin bölgelerde yer yer müsilajin etkisi görüntülendi. Bandirma'da liman ve çevresine yakin kiyilarda fazla görülmeyen müsilajin açiklarda yogunluk kazandigi, Erdek sahil kesimlerinde ise rüzgarin da etkisiyle dagildigi kayitlara yansidi.

Çanakkale Bogazi'nin çesitli noktalarinda etkili olan müsilaj da havadan çekilen görüntülerle kayda alindi.

Kaynak: AA