Sehit Aileleri, Eregli Ve Halkapinar'i Gezdi

Konya Sehit Aileleri Dernegi üyeleri, hayirsever Aynur Kasabali tarafindan organize edilen ve Konya Büyük Sehir Belediyesince de desteklenen gezi ile Eregli ve Halkapinar'da dogal ve tarihi güzellikleri ziyaret etti.

Ilk olarak Eregli Sehitligi ile baslayan ziyarette sehit aileleri, Halkapinar'da Ivriz dogal kaynak suyu ve dünya üzerinde ki ilk yazili tarim aniti olarak nitelendirilen tarihte "Bereketin" simgesi olarak adlandirilan Hitit Kaya Aniti'ni gezdiler.

Ivriz'de gerçeklestirilen yemek programi sonrasinda burada sehit aileleri ve protokol üyeleri hatira fotografi çektirdiler.

Hayirsever Aynur Kasabali, burada yaptigi açiklamada, "Sehit aileleri bu vatanin bize emanetleridir. Onlar bizim için çok kiymetli. Bu nedenle pandemi nedeniyle uzun süredir evlerinde kapali kalan ve bu süreçte zor günler geçiren sehit ailelerimizin yanlarinda olmak ve onlari mutlu etmek için böyle bir gezi gerçeklestirdik." dedi.

Sehit aileleri Halkapinar'daki programin ardindan Karapinar'da Meke Krater Gölü ve Aci Göl'ü ziyaret etmek üzere ilçeden ayrildi.

Programlara Eregli Kaymakami Edip Çakici, Halkapinar Kaymakami Ismail Bildirici, Halkapinar Belediye Baskani Mehmet Bakkal, Konya Sehit Aileleri Dernegi Baskani Recep Pakdemir, Eregli Sehit Aileleri Dernegi Baskani Yilmaz Ertastan, askeri yetkililer ve yaklasik 55 kisilik sehit ailesi katildi.

Kaynak: AA