Pegasus'tan Istanbul Havalimani'na Yönlendirilen Uçuslara Iliskin Açiklama

Pegasus Hava Yollari, olumsuz hava kosullari nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimani’na inemeyerek Istanbul Havalimani’na yönlendirilen tarifeli uçaklara iliskin açiklamada bulundu.

Pegasus'tan Istanbul Havalimani'na Yönlendirilen Uçuslara Iliskin Açiklama
Marmara Bölgesi’nde sabah saatlerinden itibaren etkisini arttiran Kümülonimbus (CB) olarak adlandirilan elektrik yüklü yagmur bulutlari, Istanbul’da hava ulasiminda aksamalara neden oluyor. Bu nedenle seferlerde gecikmeler yasanirken özellikle Anadolu yakasinda hava sartlarinin kötü olmasi nedeniyle ögle saatlerine kadar 26 uçak Sabiha Gökçen Havalimani’na inemeyerek Istanbul Havalimani’na yönlendirildi. Bu nedenle Pegasus Hava Yollari’nin da çok sayida uçagi Istanbul Havalimani’na indi.

Aksayan seferlere iliskin açiklama

Konuya iliskin Pegasus Hava Yollari’ndan açiklama geldi. Havayolu sirketinin resmi internet sitesinden konuya iliskin yapilan açiklamada, “Degerli misafirlerimiz, 16.06.2021’de Sabiha Gökçen Havalimani’nda yasanan olumsuz hava kosullari sebebiyle bazi uçuslarimiz Istanbul Havalimani’na yönlendirilmistir. Istanbul Havalimani’na yönlendirilen iç hat uçuslarindaki misafirlerimiz için Sabiha Gökçen Havalimani’na kara transferi saglanmakta veya hava kosullarina bagli olarak uçaklarimiz tekrar Sabiha Gökçen Havalimani’na yönlendirilmek üzere bekletilmektedir. Yönlendirilen seferlerde bulunan ve Sabiha Gökçen baglantisi bulunan transfer misafirlerimizin ise rezervasyon degisiklikleri yapilmaktadir. Bu duruma bagli olarak Sabiha Gökçen kalkis ve varisli seferlerde gecikmeler öngörülmektedir. Anlayisiniz için tesekkür ederiz” denildi.
Kaynak: İHA