Orman Yanginlarina Karsi Alinacak Önlemler Konusuldu

“Eskisehir Ili Orman Yanginlari Ile Mücadele Komisyonu” toplantisi Vali Erol Ayyildiz’in baskanliginda gerçeklestirildi.

Orman Yanginlarina Karsi Alinacak Önlemler Konusuldu
Eskisehir Orman Bölge Müdürlügüne bagli Kocakir Yangin Gözetleme Binasi’nda gerçeklestirilen toplantiya Vali Yardimcisi Okan Leblebiciler, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Ercan Atasoy, Orman Bölge Müdürü Recep Temel, Devlet Su Isleri 3. Bölge Müdürü Kagan San, Meteoroloji 3. Bölge Müdürü Serkan Tepe, Il Müftüsü Bekir Gerek, Il Millî Egitim Müdürü Hakan Cirit, Il Acil Afet Müdürü Recep Bayar ve komisyonu olusturan diger kamu kurum temsilcileri katildi.

Orman yanginlarinin önlenmesinde ve söndürülmesinde görevli olan kurumlarin yani sira vatandaslarin da sorumlu oldugunu dile getiren Vali Ayyildiz, “Orman yanginlarinin asgari zararla atlatilmasi ve önlenmesi hususunda kurum ve kuruluslarimiza düsen görevleri bu toplantida görüsecegiz” dedi.

Toplanti esnasinda görüsülecek konularin ve alinacak kararlarin Eskisehir ve Türkiye için hayirli olmasini dileyen Vali Ayyildiz’in konusmasindan sonra Orman Bölge Müdürlügü’ne bagli uzmanlar, alinacak önlemler ve protokol maddeleri hakkinda bilgi verdi.

Ardindan Vali Ayyildiz ile kamu kurum ve kuruluslarini temsil eden komisyon üyeleri, Eskisehir Ili Orman Yanginlari Ile Mücadele Komisyonu tarafindan alinmasi gereken tedbirleri görüserek karara bagladi.

Toplanti sonrasi Vali Ayyildiz, Kocakir Yangin Gözetleme Kulesi’nden Eskisehir’i çevreleyen ormanlik alanlari inceledi. Orman yangini müdahale ekipleriyle bir süre sohbet eden Vali Ayyildiz, ekiplerin yaptigi tatbikati izledi.
Kaynak: İHA