Organize Sanayi Bölgelerinde Asilama Çalismalari Basladi

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgelerinde, isçilere korona virüs asilari yapilmaya baslandi.

Organize Sanayi Bölgelerinde Asilama Çalismalari Basladi
Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin, asi takvimine üretimin devamliligi ve güvenligi için Organize Sanayi Bölgelerinde çalisan isçilerin de alindigini duyurmasinin ardindan, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgeleri’nde asilama çalismalari basladi.

Bu kapsamda Gebze Ilçe Saglik Müdürlügü’ne bagli mobil ekipler, ilk asilari Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde çalisan isçilere uyguladi.

“Yogun bir sekilde asilama programini baslattik”

Asi kampanyasinin son 1 haftada çok hizlandigini söyleyen Gebze Ilçe Saglik Müdürü Ilhan Kadioglu, “Dün de Saglik Bakanimizin sosyal medyada paylastigi mesaji sonrasinda biz Gebze bölgesinde organizasyon yapmaya basladik. Gebze’de yogun olarak fabrika ve sanayi kuruluslarimiz var. Büyük OSB’lerimiz var. Öncelikle bugün Güzeller Organize Sanayi Bölgesinde bu planlamayi yaptik. Ekiplerimiz geldiler ve yogun bir sekilde asilama programini baslattik. Bütün SGK kapsaminda olan herkes asi kapsamina dahil oldu. Sadece son 6 ay içerisinde Covid-19 geçirmis insanlar varsa onlar asi olamiyorlar. Onun disinda bütün herkes asilarini yaptirabiliyorlar” dedi.



“Bizim hedefimiz bütün isçileri asilamak”

Ilçe Saglik Müdürlügü olarak hedeflerinin bölgelerinde bulunan bütün isçileri asilanmasi üzerine oldugunu belirten Kadioglu, “Su anda Güzeller Organize Sanayi Bölgesinde yaklasik 10 bin çalisan, 140 civarinda tesis var. Biz bunun hepsini bitirmeyi planliyoruz. Bunlardan bazilari hastanelerden randevu aldiysa, onlar asilarini oradan yaptiracaklardir. Ama biz burada oldugumuz müddetçe hedefimiz bütün isçileri asilamak. Asi da hiçbir sikintimiz yok, bakanimiz da açikliyor bunu. Biontech asimizdan bol miktarda var elimizde. Sanayi kuruluslarinda olan çalisanlarimizi asilamak istiyoruz. Ama bu sadece bizimle olmuyor. Ayni zaman da bütün hastanelerimiz açik su anda. Darica Farabi Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde ve Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nden herkes asi randevusu alabilir. Ayni zamanda bütün Aile Sagligi Merkezlerinde de asi yapiliyor su anda. Yine Ilçe Saglik Müdürlüklerinin bünyesinde asi yapiliyor. Biz ayni zamanda fabrikadaki düzenler bozulmasin diye OSB’lerin bulundugu merkezlere ekiplerimizi getirdik, burada asilamaya devam edecegiz. Ben bütün bölgemizde olan isçiler basta olmak üzere Gebze halkimizi asi konusunda duyarli olmaya davet ediyorum. Asi çok önemli. Pandeminin ortadan kalmasini saglayacak en büyük sebep asi. Onun için biz Haziran ve Temmuz ayinda hedefimize ulasmayi planliyoruz. Bütün halkimizi asi olmaya davet ediyoruz” diye konustu.



“4 OSB’de 76 bin çalisan var”

Üretimin aksamamasi için gerçeklestirilen mobil asi uygulamasindan dolayi Saglik Bakanligina tesekkür eden Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Baskani Adem Ceylan, “Dün açiklandi, bugün burada hizmet basladi.

Insanlarin sira bekleyip isin aksamamasi, buraya getirilmesi büyük bir hizmet. Herkes randevu alip sirada beklemeden, is aksamadan buraya bu hizmeti getirdik. Insallah bu hizla giderse 20 gün içerisinde bütün sanayi asilanmis olur. Çok güzel bir hizmet, tesekkür ediyorum bakanligimiza. Asi olanlar var, daha önce yaptiranlar var, onlari düsersek sadece bizim burada 10 bin civarinda çalisan isçi var. Sadece su 4 OSB’de 76 bin çalisan var. Bunun 12 bini bizde. Hayirlisiyla basladik. Çalisanlar asi konusunda biraz daha duyarli. Fabrika sahipleri zaten bunun olmasini istiyorlar. Hepimiz kendi sagligimiz için, çevremizdekilerin sagligi için bunu yapma mecburiyetindeyiz. Bunun baska bir yolu olmadigi ortada” seklinde konustu.



“Gerçekten çok dogru bir strateji”

Organize Sanayi Bölgelerinde asilama çalismasi yapilmasinin geç kalmis ancak dogru bir hamle oldugunun altini çizen Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Sanayici Destekleme Merkezi Müdürü Tümay Okyay ise, ”Çünkü OSB’ler çalisan sayisinin fazla oldugu ve gerçekten yogunlugunun da fazla oldugu bölgeler, üretimin fazla oldugu bölgeler. Hijyen ve temizligin ön planda oldugu bölgeler. O yüzden bu bölgelerdeki asilamanin belli bir sistematik çati kuruluslarinin altina verilmesi gerçekten çok dogru bir strateji. Biz de bunu bölgemizde en hizli uygulamaya koyan bölgelerden biri olduk. Hayirlisiyla bu bölgedeki diger OSB’lerle birlikte çok hizli bir sekilde asilamalari bitirip, en azindan üretim de bir daha bu tarz aksamalarin yasanmamasi için her türlü çalisma yapilacaktir. Insallah ülkemizden de bir an önce bu korona belasinin def olmasini diliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Herkesin asi olmasi gerektigini düsünüyorum”

Asi olmadan önce biraz korktugunu ancak asi olduktan sonra korkulacak bir sey olmadigini gördügünü söyleyen makine mühendisi Selçuk Yilmaz da, “Bize verilen belgeyi imzaladik, geldik asimizi olduk. Biraz çekiniyordum açikçasi ‘Aciyacak mi?’ diye. Ancak herhangi bir aci hissetmedim. ‘Acaba yan etkisi olacak mi?’ diye düsünüyorum. Ancak simdiye kadar bir sürü insan asi oldu, herhangi bir yan etki görülmedi. Umarim bende de bir yan etkisi olmaz. Herkesin asi olmasi gerektigini düsünüyorum ben . Asi bizi virüsten korumaktan ziyade, diger insanlara bulastirmamizi da engelleyecek. Dolayisiyla diger insanlarin da asi olmasi gerektigini düsünüyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA