Okullarda, 21 Haziran'dan Itibaren Ögrencilerin Ihtiyaçlarina Uygun Etkinlikler Düzenlenecek

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda ögrencilerin ihtiyaçlarina göre akademik, fiziksel, sosyalduygusal, kültürel ve sportif alanlarda düzenlenecek etkinlikler, okullarin imkanlarinin yani sira yerel imkanlar ve diger kamu kuruluslariyla yapilacak is birlikleriyle de gerçeklestirilecek Liselerde ise sorumluluk ve mazeret sinavlari 2 Temmuz'a kadar tamamlanacak, ayrica destekleme ve yetistirme kurslari ile 12. siniflara yönelik rehberlik faaliyetlerine devam edilecek

Milli Egitim Bakanliginca (MEB) karnelerin 18 Haziran'da dijital ortamda erisime açilmasinin ardindan, 2 Temmuz'a kadar okullarda ögrencilerin ihtiyaçlarina göre etkinlikler gerçeklestirilecek.

MEB Temel Egitim Genel Müdürlügünce 21 Haziran-2 Temmuz arasinda okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda yürütülecek egitim ve ögretim faaliyetlerinin usul ve esaslarina iliskin yazi illere gönderildi.

Buna göre, bu tarihler arasinda okullarin kendi imkanlari ile yapacaklari etkinlikler basta olmak üzere yerel imkanlar ve diger kamu kuruluslari is birliginde ögrencilerin ihtiyaçlarina göre etkinlikler planlanacak.

Bu etkinlikler ögrencilerin ihtiyaçlarina göre akademik, fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif alanlarda okula ve sinifa özel düzenlenmelerle gerçeklestirilecek.

Ayrica ögrenciler için https://tegm.meb.gov.tr adresinde yer alan etkinlik kitaplari da kullanilacak.

- Liselerdeki egitim-ögretimde sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler öncelikli olacak

Ortaögretim Genel Müdürlügünün ilgili yazisina göre ise 21 Haziran-2 Temmuz arasinda ortaögretim düzeyindeki tüm resmi ve özel okullarda sorumluluk ve mazeret sinavlari tamamlanacak, ayrica destekleme ve yetistirme kurslari ile 12. siniflara yönelik rehberlik faaliyetlerine devam edilecek.

Ayrica, uzaktan egitim sürecinde lise ögrencilerinin daha fazla desteklenmesine ihtiyaç duyuldugu tespit edilen basta sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler olmak üzere tüm alanlarda egitim ve ögretim faaliyetleri planlanacak.

Bu etkinlikler planlanirken okullarin imkanlarinin yaninda kurum ve kuruluslarinin destekleri de alinabilecek.
Kaynak: AA