Nizip Çayi'ndaki Kirlilikle Mücadele Için Çalisma Baslatildi

Nizip Belediye Baskani Mehmet Sari, 150 milyon TL'lik "Nizip Ileri Biyolojik ve Kimyasal Atik Su Aritma Tesisi" projesiyle Nizip Çayindaki kirlilikle mücadele edilecegini bildirdi.

Tesisle ilgili gazetecilere açiklamalarda bulunan Sari, Nizip Çayi'nin bölge halki için hayati bir öneme sahip oldugunu ve bu nedenle konuyu yakindan takip ettiklerini söyledi.

Nizip Çayini kisa zamanda temizlemek ve kirlilikle mücadelede önemli mesafe almak istediklerini aktaran Sari, sunlari kaydetti.

"Ilçemizin en büyük sorunlarindan biri olan Nizip Çayindaki kirliligin ortadan kaldirilmasina yönelik yapilan çalismalar kapsaminda Gaziantep'ten Nizip Çayi'na akan atik sularin temizlenmesi için ilk olarak 80 milyon degerindeki Beylerbeyi-Beykent Ileri Biyolojik ve Kimyasal Atik Su Aritma Tesisinin ihalesi yaptik. Buna paralel olarak Gaziantep Büyüksehir Belediyesi GASKI Genel Müdürlügü tarafindan ilçemizdeki mevcut aritma istasyonunun yerine yeni bir aritma tesisi planlaniyor. 29 Temmuz 2021 yilinda ihalesi yapilacak olan Nizip Ileri Biyolojik ve Kimyasal Atik Su Aritma Tesisi hizli bir sekilde insa edilecek. 150 milyon lira tutarindaki aritma tesisiyle birlikte artik Nizip Çayi'ndan, evsel ve sanayi atiklarinin tamami temizlenmis olacak. Bundan sonra da tarimsal sulamaya uygun bir kriterlerde suyun desarji gerçeklestirilecek."

Kaynak: AA