Milli Saraylar Baskanligi'ndan 'Kayip Vazo' Açiklamasi

Milli Saraylar Baskanligi tarafindan CHP Milletvekili Mahmut Tanal’in Dolmabahçe Sarayi’ndaki 2 altin vazonun kayip oldugu iddiasiyla ilgili yapilan açiklamada, "Milli Saraylar’in envanterinde yer alan 300 bini askin tasinabilir tarihi eserler içerisinde iddia edildigi gibi ’46 kilogram agirliginda som altindan 2 adet vazo’ hiçbir zaman var olmamistir. Dogal olarak eser var olmadigi için, hiçbir zaman Tanal’in iddia ettigi gibi tefris ve sergilemede de yer almamistir" denildi.

Milli Saraylar Baskanligi'ndan 'Kayip Vazo' Açiklamasi
Milli Saraylar Baskanligi CHP Milletvekili Mahmut Tanal’in Dolmabahçe Sarayi’ndaki 2 adet vazonun kayip oldugu iddiasi üzerine yazili bir açiklama yapti. Milli Saraylar Baskanligi’ndan yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Milli Saraylar Baskanligi, 16 Haziran 2021 tarihinde CHP Milletvekili Mahmut Tanal’in Dolmabahçe Sarayi ile ilgili kamuoyunu yaniltma amaçli, mesnetsiz ve kasitli iftiralari üzerine açiklama yapma geregi duymustur. Milli Saraylar’in envanterinde yer alan 300 bini askin tasinabilir tarihi eserler içerisinde iddia edildigi gibi “46 kilogram agirliginda som altindan 2 adet vazo” hiçbir zaman var olmamistir. Dogal olarak eser var olmadigi için, hiçbir zaman Tanal’in iddia ettigi gibi tefris ve sergilemede de yer almamistir. Bu nedenle, “Vazolara ne oldu?”, “Vazolar kaçirildi mi?” sorulari da anlamsiz ve art niyetlidir. Milli Saraylar, geçmiste oldugu gibi bugün de sorumlulugundaki tarihi ve kültürel hazineleri koruma ve en iyi sekilde gelecege aktarma konusundaki hassasiyetini kararlilikla sürdürecektir. Söz konusu iddialarla ilgili hukuki yollara basvurulmustur" denildi.
Kaynak: İHA