Maçka Parki'nda Doktoru Sise Parçasiyla Yaralayan Sanik Tahliye Edildi

Sisli'deki Maçka Parki'nda, psikiyatri asistani Süleyman Dönmezler'i kirilmis sise parçasiyla bogazindan yaraladigi gerekçesiyle "kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 15 yila kadar hapis cezasi istemiyle yargilanan tutuklu sanik Emrah Danisman'in, adli kontrol sartiyla tahliyesine karar verildi.

Istanbul 38. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, sanik ve müsteki avukatlari katildi. Müsteki Dönmezler'in gelmedigi durusmaya, sanik Danisman da Ses ve Görüntü Bilisim Sisteminde (SEGBIS) yasanan sorun nedeniyle baglanamadi.

Cumhuriyet savcisi mütalaasinda, suçun vasif ve mahiyeti, dosyadaki delil durumunu dikkate alarak sanigin tutukluluk halinin devamina karar verilmesini istedi.

Sanigin avukati da müstekinin müvekkiline hakaret ettigini, sanigin olayi agir tahrik altinda isledigini, eylemin yaralamaya yönelik degil korkutma amaçli oldugunu savunarak, tutuklulukta geçirdigi sürenin de göz önüne alinarak müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mevcut delil durumu ve tutuklukta geçirilen süreyi dikkate alan mahkeme heyeti, tutuklu sanik Emrah Danisman'in "yurt disina çikis yasagi" ve "haftada bir gün imza" seklindeki adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verdi.

- Olayin geçmisi

Maçka Parki'nda 11 Haziran 2020'de tartistigi Süleyman Dönmezler'i kirilmis sise parçasiyla bogazindan yaralayarak kaçan Emrah Danisman Eyüpsultan'da yakalanmisti.

"Kasten yaralama" suçundan 5 kaydi oldugu belirlenen Danisman, çikarildigi mahkemece tutuklanmisti.

Olaya iliskin Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, bir hastanenin psikiyatri bölümünde asistanlik yapan Süleyman Dönmezler'in iki kadin meslektasiyla parkin kapisina yürüdügü sirada sanik Emrah Danisman ile laf atma yüzünden tartistigi, Danisman'in elindeki içki sisesini kirarak Dönmezler'in bogazini kestigi anlatiliyor.

Iddianamede sanik Danisman hakkinda, "kasten öldürmeye tesebbüs” suçundan 9 yildan 15 yila kadar hapis cezasi talep ediliyor.

Kaynak: AA